29 October, 2017

“Vill se att vi spelar med stort mod och stor vilja”

Inför måndagens match mot Örebro SK på Östgötaporten.


Sex poäng kvar att spela om. Vad vill IFK Norrköpings manager se i säsongens sista hemmamatch för att få ett lyckligt slut?
  –Framförallt att vi spelar med ett stort mod och en stor vilja att ta initiativet.


Sent på säsongen kommer årets gula ikapp. Gudmundur Thórarinsson och Simon Skrabb är avstängda för IFK Norrköping – Martin Lorentzson för gästerna.

Eric Smith är tillbaka från avstängning senast men Pontus Almqvist har fortsatta bekymmer med en höft.

IFK-truppen: David Mitov Nilsson, Aslak Falch, Nikola Tkalcic, Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, Alfons Sampsted, Daniel Sjölund, Filip Dagerstål, Jón Gudni Fjóluson, Johannes Vall, Arnór Sigurdsson, Marcus Falk Olander, Eric Smith, Alexander Jakobsen, Kalle Holmberg, Andreas Hadenius och David Moberg Karlsson.

IFK Norrköping har kämpat med att hålla sin höga högstanivå i hela matcherna på slutet. Det gav en förlust mot Malmö FF och oavgjort senast i Sundsvall.
  –Det har varit en liten trend, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.
  Finns det någon idé om vad det kan bero på?
   –Svårt att se exakt men det är ganska många olika parametrar, inte bara en faktor – då hade vi rättat till det. Sedan är det också så att vår högsta nivå är väldigt hög vilket har gjort att det har blivit väldigt tydligt att vi pendlar. Jag tror vi behöver få en ännu starkare trygghet i vårt sätt att spela, vi börjar liksom lära oss att leva med ett nytt sätt att gå till väga nu. Sedan har vi också en trupp som inte har spelat ihop så speciellt mycket.

Örebro SK då? Dom kommer till Östgötaporten med två raka förluster i bagaget. Mot Halmstads BK och Östersunds FK.
  –Dom har förändrats mycket – precis som alla andra i svensk fotboll. Förr kunde det gå 30 matcher utan att ett lag ändrade spelsätt – nu kan det variera från match till match. Det gör det svårt att sia om men vi koncentrerar oss på oss själva faktiskt, säger Jens Gustafsson som ser fram mot att möta hemmapubliken på Östgötaporten igen.
  –Det ska bli förbaskat skoj. Framförallt vill jag att vi spelar med ett stort mod och en stor vilja att ta initiativ. Att vi har ett aggressivt försvarsspel, löper mycket för att ta tillbaka bollen och att vi vågar ta maximala löpningar framåt även om det kanske inte är jag som ska få bollen. Det är dom sakerna vi hela tiden eftersträvar och framförallt vill vi visa upp ett IFK Norrköping som värmer publiken i den här vintern som vi har framför oss.

Läs mer:

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Allsvenskan | omgång 29
IFK Norrköping–Örebro SK
Östgötaporten
Måndagen den 30:e oktober
Avspark: 19:00
Domare: Patrik Eriksson (Gävle)
Biljetter: ifknorrkoping.ebiljett.nu
Matchvärd är Lundbergs och matchbollarna sponsras av Metallsvenskan och Månsson Rör & Värmepumpar AB