26 October, 2017

”Vill öka förtroendet och höja ribban ännu mer”

IFK:s publik- och evenemangsansvarige Mårten Jacobsson inför säsongsepilogen.


Vi rivstartade med en utsåld hemmapremiär och seger med 2–1 över Hammarby. 28 allsvenska omgångar, en cupfinal och två kvalomgångar till Europa League senare så är det snart dags att runda av den här säsongen.

Allsvenskan passerade två miljoner åskådare förra helgen. Det är tredje året i rad som noteringen nås och det ger ett publiksnitt för hela Allsvenskan som så när ligger i par med IFK Norrköpings hemmasnitt på 9.186 personer.
  –Vi har budgeterat för 9.800 personer och målsättningen inför året var att nå ett publiksnitt över 10.000 för tredje säsongen i rad, säger IFK Norrköpings publik- och evenemangsansvarige Mårten Jacobsson.

Så blir det alltså inte, men årets siffra är fortfarande en solklar toppnotering i modern tid. Efter en snabb överblick kan man konstatera att årets publiksnitt endast överträffats tre gånger de senaste 40 åren.
  –Vi har fått ett ökat förtroende hos publiken de senaste åren, ribban har höjts och självklart vill vi fortsätta att öka förtroendet och höja ribban ännu mer, säger Mårten Jacobsson.

”Curva Nordahl” har fortsatt att vara en framgångsfaktor för stämningsfulla evenemang och spelarna på planen. Snittet där har varit ca 2.800 personer i år med toppnoteringar runt 3.800.
  –Nu har vi bevisat att vi håller toppklass där och det lockar till sig mer folk. Peking Fanz driver läktarkulturen och vi får ofta beröm av matchdelegaterna för vår positiva publik. Målet med ”Curva Nordahl” är att den ska vara utsåld med 4.000 årskort och att varje årskort ska nyttjas i varje match.En nysatsning inför det här året var IFK Terrassen som har gjort succé på VM-läktaren. På Familjeläktaren har Svenska Kyrkan fortsatt med hamburgargrillning och aktiviteter för de lite yngre.
  –Familjeläktarens koncept är klockrent och Svenska Kyrkan gör ett oerhört uppskattat jobb, säger Mårten Jacobsson.

Till nästa år har IFK Norrköping lanserat ”Curva Nyman” (läs mer) och vi kommer även att vända blickarna mot den Östra läktaren.
  –Vi spånar på vad vi ska göra för att öka utbudet och bekvämligheten där.

Först väntar epilogen för Allsvenskan 2017 och det finns fortfarande topplaceringar att spela om. IFK Norrköping möter Örebro SK på måndag (30/10) i den sista hemmamatchen innan man åker till Borås för att avsluta mot IF Elfsborg en knapp vecka senare.
  –Spelarna och publiken vill ge varandra en riktigt fin avslutning hemma på Östgötaporten på måndag. Se till att vara på plats och stanna kvar en stund efter slutsignalen, för då vill laget tacka för det otroligt fina stödet de har haft från alla er under året, säger Mårten Jacobsson.

Biljetter köper du som vanligt via ifknorrkoping.ebiljett.nu, via IFK:s kansli under ordinarie öppettider eller hos något av våra biljettombud: Maxi ICA Stormarknad, Direkten Söder Tull, Gotthuset på St Persgatan eller Turistbyrån.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Foto: Bildbyrån