20 October, 2017

”Vill hitta fler möjliga passningsvägar framåt”

IFK:s manager inför GIF Sundsvall–IFK Norrköping på söndag.


I helgen kommer Allsvenskan passera två miljoner åskådare. Någon gång längs vägen under omgång 27 så kommer noteringen att nås för det tredje året i rad.

För IFK Norrköpings del väntar GIF Sundsvall på Norrporten Arena.
  –Ett Sundsvall som vill spela en fotboll som liknar den som vi vill spela – en match som säkert kommer att bli skoj att titta på, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.

Lagen spelade 0–0 på Östgötaporten i våras.
  –Sundsvall har förändrat sitt sätta att agera – från ett gäng som kämpade och slet till att bli väldigt passningsinriktade. Vi minns från senaste mötet att de hade väldigt mycket boll på egen planhalva och de har blivit lite mer direkta och lite mer kontringsstarka, det blir en tuff match, säger Jens Gustafsson.

IFK Norrköping presterade en riktigt vass första halvlek hemma mot Malmö FF i måndags. Gästerna vände och vann i andra halvlek och säkrade därmed det allsvenska guldet.
  Hur tufft var det att – trots er första halvlek – få se Malmö fira till slut?
   –Det var ingen rolig upplevelse. Inte alls.
  Vad kan ni ändå ta med er från den upplevelsen?
   –Framförallt blev det tydligt vilket lärande vi måste ha – den stora delen handlar om att vi måste bli mer tempostarka över 90 minuter. Spela i ett högre tempo, klara av att göra fler maximala aktioner över 90 minuter – både i försvar och anfall. Där är vi inte riktigt som lag nu. Det behöver vi verkligen se till så att vi förbättrar – både över tid och kortsiktigt.

Eric Smith fick sin tredje varning för året senast och är därmed avstängd mot Sundsvall. Filip Dagerstål stod över matchen med ljumskkänning men tränade utan bekymmer idag.

Med tre matcher kvar på säsongen vill IFK Norrköpings manager se att laget fortsätter att förbättra sitt sätt att uppträda på planen.
  –Att vi hittar fler och fler samarbeten och möjliga passningsvägar framåt och att vi blir mer aggressiva i vårt försvarsspel. För att summera det. Att vi blir mer stabila i vår prestation över 90 minuter kan man summera det.

IFK Play ifkplay.solidtango.com


Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se