31 March, 2017

“Vill gå ut och visa vad vi är beredda att göra för publiken”

Intervju med IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson inför söndagens allsvenska premiär.


Allsvenskan är tillbaka.
   På söndag rullar IFK Norrköping igång säsongen mot Hammarby.
   –Det bubblar lite, det gör det alltid premiärveckan, säger Jens Gustafsson.


IFK Norrköpings manager låter sig dras med i matchpulsen som stiger inför helgen.
  –Allting ställs på sin spets – alla avdelningar jobbar på högtryck för att allt ska bli klart. Vi har haft en väldigt lång tid att förbereda oss på och vill kasta oss in i den här tävlingshetsen som det innebär att komma in i den här matchen. Det är något speciellt med Allsvenskan och det engagemang som blir – framförallt från publiken. Vi vill gå ut och visa vad vi har gjort och vad vi är beredda att göra för publiken för att vinna ännu mer förtroende från dom, säger han.

Försäsongen började i Portugal med träningsmatcher mot FC Shakhtar och SV Mattersburg. Svenska Cupen inleddes med två oavgjorda matcher mot Örgryte IS och Vänersborgs FK. Sedan dess har IFK Norrköping skjutit fart och visat upp ett antal fina prestationer på vägen fram till den stundande cupfinalen i Östersund.
  –Vänersborg var en tuff upplevelse. Skadorna som har drabbat oss har varit tuffa. Men vi har presterat bra i många matcher – framförallt här hemma på Östgötaporten. Som alltid har det varit upp och ner men vi har haft en lärorik försäsong – vi har ett hårt arbetande lag och en trupp som gör sitt yttersta för att bli så bra som de någonsin kan, säger Jens Gustafsson.
  –Vi bedömmer att vi är väl förberedda för Allsvenskan med den trupp som vi har – många spelare som kan spela på många olika positioner och unga spelare som har lyft upp sin prestation och gjort den jämnare.

Har du kunnat se någon typ av lagidentitet ta form under försäsongen?
   –Ja, dels ser jag en större trygghet i laget. Vi har fått mer tid tillsammans och har stärkt relationerna, vi vågar och kan också samarbeta lite bättre.
Hur skulle du beskriva IFK Norrköping 2017 som lag?
   –Ett väldigt hårt arbetande kollektiv där alla känner sig trygga och beredda att göra allt som står i deras makt för att spelaren framför, bakom och bredvid dom ska lyckas så bra som det någonsin är möjligt. Ett lag som reagerar väldigt snabbt i att ställa om till försvarsspel och där alla fattar beslut utifrån lagets bästa. Vi ska fortsätta vara löpstarka och visa upp en passningsorienterad fotboll som publiken gärna vill se.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Se hela inslaget i IFK PLAY