12 August, 2017

”Vill gå ut med glädje, stark tro och mod”

Inför söndagens allsvenska toppmatch mot Djurgårdens IF.


Vi minns väl alla holmgången på Tele2 Arena i våras?
  IFK Norrköping och Djurgården bjöd på underhållning i världsklass i en match som slutade 3–3.
  –Vi skulle gärna vilja få ett gladare slut imorgon, säger Jens Gustafsson.


Drömmålen avlöste varandra då.
  Imorgon (söndag) möts lagen igen. Den här gången på Östgötaporten. Avsparken är satt till klockan 17:30.
  –Hoppas publiken kände att de hade en stor del i resultatet senast (1–0, mot AFC Eskilstuna). Vi hade förbättrat några delar som vi haft bekymmer med tidigare och styrkan i båda straffområdena blev avgörande för oss att vi kunde freda vårt eget mål tillsammans med publikens hjälp. Vi behöver fortsatt det stödet som vi hade mot AFC och vi ska göra allt vi kan för att leva upp till dom förväntningar som publiken på Östgötaporten har, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.

Efter lördagens matchförberedande träningspass står det klart att Daniel Sjölund inte är uttagningsbar, precis som Marwan Bazi och Henrik Castegren.
  –Vi har fattat ett beslut om att Daniel Sjölund behöver bli helt frisk innan vi känner att det är dags igen. Det är lite för stor risk att skadan blir långvarig om vi trycker på honom för mycket. Reaktionen efter aktiviteterna som ”Daja” gör blir lite för mycket för att vi ska våga chansa med honom.

IFK Norrköpings matchtrupp: David Mitov Nilsson, Aslak Falch, Nikola Tkalcic, Alfons Sampsted, Andreas Johansson, Linus Wahlqvist, Jón Gudni Fjóluson, Filip Dagerstål, Andreas Blomqvist, Johannes Vall, Arnór Sigurdsson, Eric Smith, Simon Skrabb, Alexander Jakobsen, Gudmundur Thórarinsson, Kalle Holmberg, Sebastian Andersson, David Moberg Karlsson

Sneglar man mot tabellen ser man att IFK Norrköping och Djurgårdens IF har spelat in samma antal poäng fram till den 19:e omgången. 30 var. De skuggar AIK som ligger tvåa bakom Malmö FF med 31 poäng.
  Jens Gustafsson förväntar sig två lag som kommer vilja gå framåt på Östgötaporten.
  –Jag tror säkert att det blir en energistark match. Vi pratar om vår egen prestation och att vi ska gå ut med glädje, stark tro och mod i vårt spel.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Allsvenskan | omgång 19
IFK Norrköping–Djurgårdens IF
Östgötaporten
söndag 13/8 klockan 17:30
Entréerna öppnar: 16:00
IFK-terrassen öppnar: 15:30
IFK:s kansli är öppet from klockan 11:00
Biljetter: ifknorrkoping.ebiljett.nu
Matchvärd är Holmen och matchbollarna sponsras av AB svensk Bilprovning