27 April, 2018

“Viktigt att vinna matcherna på hemmaplan”

IFK Norrköping dam är tillbaka på Östgötaporten.

 

IFK Norrköping dam är mitt uppe i den första av två hektiska veckor med matcher i såväl division 1 som regionalserien och Svenska Cupen. Det är ett revanschsuget IFK som tar emot Nittorps IK under morgondagen.

   –Det är två lag som vill studsa tillbaka. Jag tror det är många som vill visa att vi är bättre än förra helgen, säger huvudtränare Anders Gahnström.

 

Gästerna från Tranemo bortaslog Sjömarkens IF i premiären (4–2) men föll i den andra omgången mot Mariebo IK (0–5).

   –De här lagen är två år sedan vi mötte så det är ganska ointressant att analysera matchbilden utifrån det. Men vi har ingen bra erfarenhet mot Nittorp. Vi förlorade hemma och lyckades ta en pinne borta. Det är ett lag som har kvaliteter och de är säkert revanschsugna. Det blir en högintressant och riktigt tuff match, säger Anders.

 

I söndags var delar av truppen iväg och spelade semifinal i Cup Kommunal. Därför kom IFK Norrköping herrs match som ett lägligt break för vila.

   –Vi har haft två bra träningar och ytterligare en match där vi kunnat varva många spelare.

   Matchen han refererar till var premiären av den regionala reservlagsserien där IFK dam vann mot Mariebo med 4–0.

   –Den kom lägligt. Vi ville ha många i spel för att få möjlighet att skaffa sig matchtempo.

 

Förra helgens förlust mot Bergdalen ser Anders som en plump i protokollet.

   –Vi har pratat och tittat lite på film i veckan utifrån några detaljer som vi vill rätta till, främst i försvarsspelet. Vi är väldigt laddade.

   Trots att det är tidigt på säsongen, är det viktigt att hitta tillbaka direkt?

   –Absolut, det tycker jag – det är viktigt att vinna matcher och framförallt på hemmaplan. Förra matchen var en för dålig prestation över 90 minuter och det är viktigt att visa för oss själva vilken nivå vi håller. För vi håller en högre nivå än den matchen alla gånger, säger Anderson.

   Om det blir en tuff drabbning mot Nittorp så är konkurrenssituationen i hemmalaget detsamma.

   –Vi har två eller tre spelare på varje position som konkurrerar vilket är jättekul. Vi hade en bra fight i reservserien i onsdags och en bra träningsvecka där många visade framfötterna. Att vi har en jättekonkurrens syns tydligt om vi tittar på våra avbytare.

 

Snart är samtliga serier och tävlingsmoment igång. Förutom en semifinalplats i Danske Banks Damcup kliver IFK Norrköping dam in i Svenska Cupens första omgång på onsdag. Då står Lindö FF som motståndare.

   –Det är skönt att vara igång. Det är många matcher och intensiva veckor och det är nu det visar sig att kanske ha fördelen med att ha en så pass bred trupp vi valt att ha. Det händer mycket framöver, säger Anders Gahnström.

 

Nytt för säsongen är att entrén till matchen är vi Entré 4 från Ektorpsgatan, vid IFK Norrköpings kansli. Grindarna öppnar en timme innan matchen och kiosken är öppen för försäljning. Observera att Östgötaporten är en helt kontantfri arena.

 

Jimmy Åkesson

jimmy.a.akesson@gmail.com


Division 1 mellersta Götaland (3:22)

IFK Norrköping–Nittorps IK

Lördagen den 28/4 klockan 15:00

Östgötaporten

Ingång Entré 4 från Ektorpsgatan

IFK-laget: Sabina Robertsson– Irma Cajlakovič, Selma Cajlakovič, Rebecca Stigenhed, Alma Ekberg – Tove Werner, Filippa Sjöberg, Alma Sjödahl – Olivia Lindgren, Emilia Larsson, Lovisa Gustafsson.

Avbytare: Mimmi Pellny (mv), Amanda Nordlie, Maja Lundman, Kelsey Barton, Saga Palffy, Tilda Lundström.