16 April, 2017

“Viktigt att fokusera på vår egna prestation”

Inför det allsvenska mötet mellan IFK Norrköping och IK Sirius på annandag påsk.


IFK Norrköping är tillbaka på Östgötaporten för match mot allsvenska nykomlingen IK Sirius.
   –En frejdig offensiv fotboll med ett aggressivt försvarsspel är det vi efterfrågar, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.


Rehabiliteringen för David Moberg Karlsson (häl) och Jón Gudni Fjóluson (ljumske) har rullat på och båda gör comeback i matchtruppen.
  –Båda är med i truppen för att de klarar av att spela delar av matchen – men dom är inte redo för 90 minuter. David främst för hans långa frånvaro från träning och Jón för att vi inte vill riskera att han ska gå sönder igen, säger Jens Gustafsson

I matchtruppen återfinns också Gudmundur Thórarinsson som alltså gör debut i en allsvensk matchtrupp och verkar kunna hoppas på en del speltid.
  –”Gudi” har tränat på bra, ser bra ut i träning. Det är en kvalitetsspelare och vi ska stegra hans matchning så mycket vi kan.

IK Sirius har öppnat det nya allsvenska äventyret med seger över Djurgårdens IF och förlust mot IFK Göteborg.
  –Det känns viktigt att fokusera på vår egna prestation i den här matchen och se till så att vi ser ut som vi vill, så att vi spelar den fotboll som vi vill och att vi går ut med glädje i oss när vi spelar, säger Jens Gustafsson som vill se en bra rörelse i laget.
  –Bra rörelse, bra djupledsspel och bra djupledslöpande. Jag vill att vi ser till att ta initiativ och attackerar. Att vi spelar en frejdig offensiv fotboll med ett aggressivt försvarsspel.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Läs mer:

Allsvenskan
omgång 3
IFK Norrköping–IK Sirius
Östgötaporten
Mån 17/4 kl 17:30
IFK-truppen: 3. Jón Gudni Fjóluson, 4. Andreas Johansson, 6. Linus Wahlqvist, 8. Nicklas Bärkroth, 9. David Moberg Karlsson, 11. Christopher Telo, 13. Alfons Sampsted, 14. Eric Smith, 15. Marcus Falk Olander, 17. Kalle Holmberg, 18. Gudmundur Thórarinsson, 19. Sebastian Andersson, 20. Daniel Sjölund, 21. Andreas Hadenius, 23. Niclas Eliasson, 25. Filip Dagerstål, 29. Julius Lindgren, 31. Michael Langer