26 April, 2017

“Förstärker tron och ändrar inte kompassen”

Inför IFK Norrköping–Jönköpings Södra IF med IFK:s manager Jens Gustafsson.


Den tuffa matchningen fortsätter för IFK Norrköping som härnäst möter Jönköpings Södra på Östgötaporten torsdag kväll.
   –Vi tycker om att spela matcher så vi gillar att det är en tuff matchning, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.


Marcus Falk Olander är fortsatt på skadelistan men i övrigt blir skadeläget bättre och bättre.
  –Framförallt med dom spelarna som är tillbaka i lite bättre kontinuerlig träning. Frånsett dom långtidsskador vi har så ser det helt OK ut, säger Jens Gustafsson.

Med cupspel och rivstarten på Allsvenskan har IFK Norrköping avverkat en hel del matcher på den senaste tiden. Efter förluster mot Östersunds FK (0–1) och IK Sirius (0–2) var det så klart lite extra skönt att komma iväg från matchen mot BK Häcken med tre poäng (2–1).
  –När resultaten inte kommer så är det mänskligt att börja fundera. Min viktigaste uppgift har varit att verkligen förstärka tron i vår väg framåt och inte ändra kompassen utan verkligen köra på det sättet som vi har tränat för under en längre stund. Man prövas när det går lite emot – det är oftast då man har en tendens att svänga och ta nya vägar – det har varit viktigt för oss att ha mod att fortsätta på den väg som vi har kommit överens om.

I segermatchen senast fanns gott om fina prestationer – både i anfall och försvar.
  –Vi la ner ett jättehårt arbete – samtliga. Vi var bättre på att värdera i vårt passningsspel – när vi skulle slå avgörande passningar och när vi skulle fullfölja inom laget. Vi jobbade metodiskt över 90 minuter och blev inte stressade av varken matchbild eller resultat.

Det är också dom bitarna som är viktiga inför kommande match.
  –Att vi verkligen är duktiga på att ta kommandot i matchen och acceptera att vi inte kommer ha kommandot i 90 minuter – vi måste vara tålmodiga i försvarsspelet då och inte låta det påverka oss utan att vi verkligen jobbar med vårt passningsspel och är duktiga i vårt beslutsfattande med boll.

IFK-truppen: 3. Jón Gudni Fjóluson, 4. Andreas Johansson, 6. Linus Wahlqvist, 8. Nicklas Bärkroth, 9. David Moberg Karlsson, 11. Christopher Telo, 13. Alfons Sampsted, 14. Eric Smith, 17. Kalle Holmberg, 18. Gudmundur Thórarinsson, 19. Sebastian Andersson, 20. Daniel Sjölund, 21. Andreas Hadenius, 23. Niclas Eliasson, 25. Filip Dagerstål, 29. Julius Lindgren, 30. Nikola Tkalcic, 31. Michael Langer

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Allsvenskan
omgång 5
IFK Norrköping–Jönköpings Södra IF
Östgötaporten
Tor 27/4 kl 19:00
Entréerna öppnar 17:45
IFK-terrassen öppnar 17:00
IFK:s kansli är öppet from klockan 11:00
Biljetter: ifknorrkoping.ebiljett.nu
Matchvärd är SEB och dagens matchbollar sponsras av Direkten, LR Bygg, Maskinringen, Onepartner Group, Suez och Svagströmsinstallationer

Läs mer: