07 September, 2017

”Vi vill verkligen visa hur starka vi är”

Fler spelare högre upp i planen ska ge IFK mer målchanser.


IFK Norrköping är återsamlat efter landslagsuppehållet.
  Nio kamper återstår innan den allsvenska sluttabellen spikas.
  –Vi har fått mycket bränsle den sista tiden att ta med oss in i de sista omgångarna, säger IFK:s manager Jens Gustafsson.


IFK Norrköping spelade en jubileumsmatch mot AC Studenterna och en U21-match mot BP under landslagsbreaket.
  –Vi har fått matchminuter på många spelare som vi bedömde behövde det och de andra har tränat på bra, säger Jens Gustafsson.
  Vad har du fått för rapporter från landslagsspelarna?
   –För att sammanfatta kan man säga att Simon Skrabb fått matchminuter med det finska A-landslaget vilket är väldigt starkt och Jóns Island gjorde bra resultat. Våra unga spelare (Alfons Sampsted, Arnór Sigurdsson, Linus Wahlqvist och Filip Dagerstål) har spelat matcher och David Mitov Nilsson har fått en bra träningsvecka i Makedonien. Det är bra att dom kommer hem inspirerade och är sugna på att komma hit igen.
  Vad ligger fokus på i träningarna nu?
   –Lite olika saker. Vi försöker hitta nya tankesätt och göra alla trygga i det. Se till så att vi blir lite bättre på att skapa målchanser, får med fler spelare uppe i planen för att göra det möjligt och bli lite starkare i vårt eget straffområde. Det är väl dom sakerna som vi har fallerat lite i, att vi inte har skapat tillräckligt med målchanser och att vi inte har varit tillräckligt solida i vårt straffområde.

Nio matcher återstår som sagt i Allsvenskan. Endast åtta poäng skiljer tabelltvåan Djurgården från Hammarby på tionde plats.
  Vad är målsättningen inför slutspurten?
   –Vi har förstått att omgivningen har börjat att tappa tron på oss, då vinner vi styrka. Vi vill verkligen visa hur starka vi är och ska motbevisa dom kritiker som tycker annorlunda. Vi har fått mycket bränsle den sista tiden att ta med oss in i de sista omgångarna.
  Och målsättningen?
   –Målsättningen är att göra en bra prestation mot Jönköping på söndag.

IFK Play ifkplay.solidtango.com


Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se