20 October, 2017

”Vi ska spela fotboll tillsammans – inte bara spela fotboll”

Revanschsugen Kalle Holmberg vill avsluta snyggt.


Med nya pusselbitar på plats har IFK Norrköping stundtals visat finfin potential och en fruktansvärt hög högstanivå den senaste tiden.
  –Vi har tränat mycket på anfallsspelet och att vi ska spela fotboll tillsammans – inte bara spela fotboll. Det hoppas jag att vi kan fortsätta med, säger Kalle Holmberg.


Kalle Holmberg har gått i väntans tider tills alldeles nyligen då han fick sin förstfödde son.
  –Det är full fart hemma, det är roligt, ler han efter fredagsförmiddagens träningspass på Östgötaporten.

Han är en av tre IFK-spelare som medverkat i samtliga allsvenska matcher hittills i år. Han har bildat anfallspar med David Moberg Karlsson och Simon Skrabb – men allra mest med Sebastian Andersson. Sedan september leder han linjen i den nya anfallstrion och med tre matcher kvar att spela jagar Kalle Holmberg (12 mål) Djurgårdens Magnus Eriksson (14) i skytteligan.
  –Vi har haft många spelare som har kommit och lämnat – klart det har påverkat oss. Vi var förbaskat bra på försäsongen och gick till cupfinal – sedan kom en dipp under sommaren. På det stora hela tycker jag att vi gjort en bra säsong och jag hoppas att vi kan avsluta den på ett bra sätt, säger Kalle Holmberg.

Matcher mot GIF Sundsvall (b), Örebro SK (h) och IF Elfsborg (b) återstår.
  Vad vill du att ni ska åstadkomma för att känna att ni får ett positivt slut på säsongen?
   –Framförallt att vi går ut och visar att vi fortfarande har något att spela för. Vi vill visa att vi är ett bra lag och vi vill så klart komma så högt upp som möjligt i tabellen. Tråkigt att Malmö lyckades vinna senast, jag tycker att vi gjorde en jättebra första halvlek och en mindre bra andra.
  Vet du något ni kan göra för att vara så bra som ni var i första halvlek över 90 minuter?
   –Svårt att sätta fingret på det. Det är nog grunderna som vi alltid snackar om. Att visa att vi vill vara med och bidra, att vi rör oss mycket för varandra och spelar för varandra.

På Norrporten Arena i Sundsvall väntar ”Giffarna” klockan 15:00 på söndag.
  –Vi spelade 0–0 hemma, om jag inte minns fel. De är absolut ett bra lag som krigar för alla poäng i botten av tabellen, vi kan inte bara ställa ut skorna utan måste göra ett bra jobb för att vinna matchen.

IFK Play ifkplay.solidtango.com


Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se