28 July, 2017

”Vi måste komma upp på banan igen”

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson inför matchen mot Blåvitt.


IFK Norrköping tog tillfället i akt när det blev en ofrivilligt matchfri vecka.
  –Viktig tid för oss att se till så att vi får tydlighet i vårt spel igen, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.


Ingen tycker om att förlora fotbollsmatcher. Men uttåget ur Europa League-kvalet gav åtminstone IFK Norrköping en veckas tid att gnugga på träningsplanen.
  –Förlusten (mot Trakai) har gjort ont lite längre än normalt, också med tanke på att det funnits besvikelser dessförinnan. Men det här har varit en viktig tid för oss att se till så att vi kommer in i träning, får tydlighet i vårt spel igen, får fart på benen och får upp humöret igen, säger Jens Gustafsson.

Linus Wahlqvist tränade för fullt idag men Daniel Sjölund stod över helt.
  –Vi får följa upp utvecklingen imorgon, säger Jens angående deras fysiska status.

Vändmärket är passerat. 16 allsvenska omgångar är lagda till böckerna och knappt halva säsongen återstår.
  –Innan sommaruppehållet tycker jag att vi konstant blev lite bättre, sedan har vi haft en tyngre period sen vi kom tillbaks till Allsvensken med egentligen en enda halvlek som har varit helt okej – den mot Elfsborg i andra halvlek. Vi behöver komma upp på banan igen, säger Jens Gustafsson.

Nästa chans är i Göteborg där Blåvitt tar emot på söndag klockan 15:00.
  –Vi kommer att möta ett heltaggat IFK Göteborg som kommer sätta mycket fokus på den fysiska delen, så vi måste ställa upp i duellspelet. Sedan handlar det om att prestera bra. Vi behöver se dom sakerna vi tränar på i match för att vi ska få resultat. Dels ska vi implementera lite nya spelare och se till så att vi får tillbaka tryggheten i spelet.

IFK PLAY ifkplay.solidtango.com


Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Allsvenskan | omgång 17
IFK Göteborg–IFK Norrköping
Gamla Ullevi
Söndagen 30/7
Avspark: 17:30
TV: Cmore