08 September, 2017

”Vi kan vara mer offensiva och täcker lite andra ytor”

Siktet är inställt för David Moberg Karlsson som hoppas att svackan är över.


IFK Norrköping vill skapa fler målchanser och jobbar med lite nya tankesätt i spelet.
  –Det är ganska mycket gnugg på det, säger David Moberg Karlsson.


IFK Norrköping hann spela två matcher på hemmaplan under landslagsuppehållet. Först jubileumsmatchen mot AC Studenterna där Kalle Holmberg (5) och David Moberg Karlsson (4) stod för målskörden.
  –Man kände att det är rätt svårt med en ny formation, allt sitter inte. Men vi kunde träna lite extra offensivt (mot Studenterna) och komma i det lite fler gånger. Vi får med tre offensiva spelare högt upp i planen och samtidigt känns det som att vi täcker lite andra ytor än vi har gjort innan. Kan vi träna lite mer på det här och få in det i match så tror jag att det kan bli bra, säger David Moberg Karlsson.

Efter en tyngre period i Allsvenskan hoppas Moberg Karlsson att svackan är över för IFK Norrköping när Jönköpings Södra IF väntar i den 22:e omgången.
  –Målet är så klart att samla så mycket poäng som möjligt och komma lite högre i tabellen. Siktet är inställt på Europaspel. Vi vet att vi är ett väldigt bra lag med många bra spelare, det har inte klaffat för oss men många lag har perioder där det går upp och ner. Förhoppningsvis har vi lämnat det bakom oss och kan få lite mer energi av det nya systemet. Vi vet vad vi kan, det gäller bara att få ut det på planen också, säger han.

IFK Play ifkplay.solidtango.com


Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se