01 July, 2017

“Vi känner oss väl förberedda”

IFKs manager Jens Gustafsson inför matchen mot Örebro.

 

Det har gått två dagar sedan kvalmötet mot FC Pristhina. Det har gått 27 dagar sedan den senaste omgången i Allsvenskan.

   Nu är det äntligen dags igen.

   –Jag tror det blir en match som har en ganska jämn matchbild med två lag som vill attackera med mycket folk. Det blir säkert en rolig match, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson inför mötet med Örebro SK.

 

Innan uppehållet tog vid besegrades IFK Göteborg med 2–0 hemma på Östgötaporten. Nu är det åter dags att spela allsvensk fotboll.

   IFK Norrköping har bortaslagit FF Jaro (1–0) och vunnit mot FC Pristhina (5–0) under uppehållet.

   På söndag väntar tabelltian Örebro på Behrn Arena.

   –De är ett lag som har många bra offensiva spelare som vi bör se upp med, säger Jens efter att laget avslutat lördagens träningspass.

   Hur är känslan i laget?

   –Den är bra. Vi har förvisso Linus Wahlqvist avstängd så där sker en klar förändring. Sedan får vi se om vi ska förändra någonting mer men vi känner oss så pass fräscha att jag vet att vi kommer att kunna prestera över 90 minuter.

 

Match torsdag–söndag–torsdag. Däremellan ska det också spelas en U21-match mot IK Sirius. Juli kommer bli en matchtät period för IFK Norrköping. I går gick laget igenom torsdagens match och dagens träning blev av det lugnare slaget.

   –Vi behövde prata igenom lite saker från matchen senast och på så sätt bli bättre. Den genomgång vi hade där alla deltog var väldigt viktig för oss. Vi känner oss väl förberedda.

   Förberedelserna skiljer sig en aning mellan Europa League kontra Allsvenskan. Om Prishtina var ett okänt lag så känner Jens och Norrköping till Örebros spelare. Men man startar på ett sätt alltid utifrån sin senaste insats.

   –Vi gjorde fina mål men vi behöver ha bättre struktur i vårt anfallsspel och vi behöver vara bättre på att ställa upp i försvarsspelet för varandra. Det finns saker som behöver bli bättre men jag hoppas vi kan ta kommandot i matchen och ha ett bra och varierat passningsspel så vi kommer till målchanser genom olika sätt, säger Jens.

   Vad tar ni med er från matchen mot Prishtina?

   –Nollan, mål framåt och mycket, mycket lärande. Det var ett väldigt bra resultat men också ett bra utgångsläge för att ta ny fart i vårt sätt att utvecklas. Vi har pratat igenom en hel del efter den matchen, säger Jens Gustafsson.

 

Allsvenskan | omgång 13

Örebro SK–IFK Norrköping

Behrn Arena

söndag 2/7 klockan 17:30

Domare: Andreas Ekberg (Bjärred)

TV: Cmore (Följ länken för att streama)