07 October, 2018

“Vi har ett bra självförtroende”

Startelva och uppsnack inför IFK Norrköpings hemmamatch mot Djurgårdens IF.


NORRKÖPING
Djurgården och IFK spelade 1–1 i somras. Nu vill IFK få med sig ett gynnsamt resultat.
   – För oss blir det viktigt att vara starka i försvarsspelet, säger Stefan Hellberg.


För åtta dagar sedan spelade IFK 1–1 mot Sirius på Studenternas. Innan det vann man mot Malmö och Dalkurd i vad som var en tuff matchvecka.

   – Vi har fått träna en vecka nu och gjort det riktigt bra. Vi har ett bra självförtroende efter dom senaste hemmamatcherna mot AIK och Malmö. Det finns alla anledning att se fram mot den här matchen.
   Djurgården har ett skickligt lag som haft det resultatmässigt jobbigt på sistone.
   – De är ett bra lag som har haft en lite tyngre period. Det är klart att dom letar formen och att det ska lossna för dom, vilket det kommer göra framöver, för den skickligheten finns.
   IFK-lagets defensiv har också blivit bättre och bättre.
   – Grunden för oss har varit att det är första året, inkluderat 2015, där vårt försvarsspel har varit bättre än vårt anfallsspel. För oss blir det viktigt att fortsätta vara starka i vårt försvarsspel. Sen har både Kalle och David gjort en del mål på slutet och förhoppningarna är att vi kan fullfölja den trenden.
   David Mitov Nilsson och Filip Dagerstål saknas på grund av skador. Ian Smith är avstängd efter att ha fått sin tredje varning mot Sirius.

Text: Jonas Nordholm


Kan du inte vara på plats? Använd den här länken för att köpa PPV hos Cmore så går en del av intäkterna till IFK Norrköping (klicka här för PPV hos Cmore)


ALLSVENSKAN #25

SÖNDAG 7/10 17.30
ÖSTGÖTAPORTEN


IFK NORRKÖPING – DJURGÅRDENS IF

IFK-laget: 1. Isak Pettersson – 2. Henrik Castegren, 4. Andreas Johansson, 6. Kasper Larsen – 5. Lars Krogh Gerson, 7. Alexander Fransson, 21. Simon Thern, 8. Guðmundur Þórarinsson – 11. David Moberg Karlsson, 17. Kalle Holmberg, 10. Simon Skrabb.
Avbytare: 24. Gustav Jansson (mv), 9. Johannes Vall, 18. Marwan Bazi, 19. Jordan Larsson, 20. Daniel Sjölund, 23. Andreas Blomqvist, 70. Alexander Jakobsen.