17 November, 2017

“Vi fick ny skjuts – laget tog åt sig och alla var öppna”

IFK Norrköpings lagkapten summerar säsongen 2017 i Peking Inifrån.


Beskriv IFK Norrköping med ett ord!
   Vår lagkapten Andreas Johansson fick uppgiften.
   –Med ett ord var det svårt – men det är en fantastisk klubb – jag tror att jag sa ”fantastisk”, säger han.


2017 var Andreas Johanssons sjätte säsong i IFK Norrköping. Han har ett remarkabelt facit. 30 matcher 30 starter i år. 30 matcher 30 starter ifjol. Han har inte missat en minut sedan bortamatchen mot GIF Sundsvall i maj 2015, då väntade han tillökning i familjen.

Totalt står han på 175 allsvenska matcher i den vita tröjan med den blå stjärnan på bröstet.
   Fortsätter han som har han gjort får han fira 200 matcher 2018.
  –IFK Norrköping är en fantastisk klubb, det är så familjärt. Fantastiska lagkamrater, ledare och medarbetare. Det är jättehärligt att gå hit till jobbet varje dag och umgås och försöka utvecklas och uppnå målen vi har som lag och som förening tillsammans. Att få ha äran att vara lagkapten för den här fina klubben och gå ut och spela våra hemmamatcher inför våra fans – det är fantastiskt, säger han.

IFK Norrköpings allsvenska säsong 2017 då?
  Hur summerar Andreas Johansson den?
  –Bra, tycker jag ändå. En sjätteplats var inte vad vi och jag hade hoppats inför säsongen men ser man till hur året har sett ut… Vi tappade ”Tess” (Tesfaldet Tekie) tidigt – han var riktigt grym på försäsongen, klart bäst – vi fick in ”Gudi” (Gudmundur Thórarinsson) som tyvärr var skadad och fick en längre startsträcka än vi hade hoppats men har utvecklats och blivit en väldigt duktig spelare. Vi kom in i en svacka i och med cupfinalen (mot Östersund) och det var tråkigt att förlora den naturligtvis. Det hade varit häftigt att ta ett cupguld med IFK. Sedan är jag lite besviken att vi inte fick spela på hemmaplan och när det blev så hade man såklart hoppats på neutral plan, men nu är det som det är. När vi väl bytte system fick vi en ny skjuts, laget och spelarna tog åt sig och var öppna för det och ville verkligen låta ledarna och tränarna förklara hur vi skulle göra. Det tycker jag är jättebra gjort av samtliga. Jag tycker att vi har avslutat på ett bra sätt och att komma topp sex är bra gjort med tanke på den spelaromsättning vi haft och alla tråkiga skador.

För Andreas Johansson innebär december tid med nära och kära.
  –Jag åker hem till Halmstad med familjen, barnen får träffa mormor, morfar, farmor, farfar och alla kusiner. Det är en härlig tid med glädje och kärlek, jag ser fram mot att träffa alla och umgås, säger han.

Se inslaget i Peking Inifrån pekinginifran.footballaddicts.com


Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Här är alla Andreas Johanssons svar:

Allsvenskan: ”Fantastisk”
Allsvenskan 2017: ”Godkänt”
IFK Norrköping: ”Fantastiskt”
IFK Norrköping 2017: ”Bra”
Kalle Holmberg: ”Skyttekung”
Andreas Johansson: ”Kapten”
David Mitov Nilsson: ”Grym målvakt”
December: ”Jul”
Fotboll: ”Bästa”
Livet: ”Det är det bästa”