15 May, 2017

“Vi fick en viktig påminnelse om vad som kan hända”

Inför tisdagens allsvenska match mellan IFK Norrköping och Kalmar FF.


Trots seger senast (2–1) så är det ett revanschsuget IFK Norrköping som tar emot Kalmar FF på Östgötaporten på tisdag kväll.
   –Vi är sugna på att spela igen och visa att vi kan spela bra fotboll här hemma, säger Sebastian Andersson.


Efter en fin första halvlek ledde IFK Norrköping med 2–0 mot AFC Eskilstuna. Sedan tappade man det berömda greppet om matchen.
  –Det blev väldigt tydligt senast vad vi gjorde bra och vad vi behöver göra bättre, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.
  –Vi hade en halvlek där vi var aktiva, ville vara med och spela boll och hade bra rörelse. Med tanke på att vi vill fortsätta att vara ett bra passningsorienterat lag med ett varierat anfallsspel så kommer det krävas det av varje spelare när vi har bollen. Att vi vill vara med och spela och att vi gör uppoffrande löp för varandra. Viktigt att vi fick en påminnelse om vad som kan hända om vi inte gör det.
Vad beror det på att det blev som det blev i andra halvlek?
   –Svårt att veta exakt. Det kan vara taktiska, fysiska eller mentala orsaker – oftast en kombination av alla tre. Viktigt att vi ser till så att vi inte tillåter oss att hamna där igen.

Allsvenskan bibehåller sitt höga tempo med matcher i veckan och så en ny omgång lagom till helgen.
  –Vi tycker om den tuffa matchningen och vi har en trupp som klarar av det, säger Jens Gustafsson.
  –Första gången på länge som vi har så pass många spelare friska. Marcus Falk Olander väntas komma tillbaka inom kort och bland långtidsskadorna ligger ”Blomma” (Andreas Blomqvist) längst fram.
Viktigt mot Kalmar FF?
   –Det fysiska spelet. Att vi verkligen ställer upp i duellspelet ute på planen och på fasta situationer. Vi måste börja där och se till så att vi kan arbeta oss in och se ut som vi vill göra därifrån.

IFK-truppen: 3. Jón Gudni Fjóluson, 4. Andreas Johansson, 6. Linus Wahlqvist, 8. Nicklas Bärkroth, 9. David Moberg Karlsson, 11. Christopher Telo, 13. Alfons Sampsted, 14. Eric Smith, 17. Kalle Holmberg, 18. Gudmundur Thórarinsson, 19. Sebastian Andersson, 20. Daniel Sjölund, 21. Andreas Hadenius, 23. Niclas Eliasson, 25. Filip Dagerstål, 27. Arnór Sigurdsson, 29. Julius Lindgren, 31. Michael Langer

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Allsvenskan
omgång 9
IFK Norrköping–Kalmar FF
Östgötaporten
Tisdagen den 16/5 klockan 19:00
Entréerna öppnar: 17:45
IFK-terrassen öppnar: 17:00
IFK:s kansli är öppet from klockan 11:00
Biljetter: ifknorrkoping.ebiljett.nu
Matchvärd är Riksbyggen och matchbollarna sponsras av Lingmerths, Optiker Persson, Energiriket, Fastighetsteknik och iDoc