27 July, 2018

”Vi behöver vara tydligare i vissa delar”

IFK:s manager inför lördagskvällens match i Malmö.


IFK Norrköping mot Malmö FF. En klassisk allsvensk rivalitet som fortsätter att skapa legender.
  –Alltid en tuff uppgift för oss att komma ner dit, säger Jens Gustafsson.


IFK Norrköping har tuggat på i seriespelet och kan tangera tabelltoppande AIK:s poängskörd vid seger. 1–0 mot IF Elfsborg innebar att IFK Norrköping har tagit 20 poäng av 24 möjliga de senaste åtta omgångarna.
  –Vi har tagit oss igenom träningsveckan och har lyckats parera värmen på ett bra sätt. Med prestationen mot Elfsborg i ryggen åker vi ner till Malmö med gott självförtroende, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson som var nöjd med tempot senast.
  –Det var bra genom hela matchen. Vi spelade stabilt, hade ett bra passningsspel genom laget vid många tillfällen. Många gånger kunder vi vinna bollen högt och skapa målchanser. När man bara leder med ett mål brukar det bli ett annat tryck på laget som leder med en forcering från motståndaren, vi höll oss borta från det och spelade av matchen på ett bra sätt.

Alexander Fransson klev av i paus men har återhämtat sig bra. Jón Gudni Fjóluson fick sin tredje varning och är därmed avstängd mot Malmö FF.
  –Jón är väldigt viktig för oss men han har varit borta ett par gånger förut (senast mot AIK) och då har vi gjort det bra. Vi har en så pass stark trupp så det tror jag att vi klarar av att hantera på ett bra sätt.Malmö FF är tillbaka från Rumänien där de spelat Champions League-kval mot Cluj i veckan. I Allsvenskan har de tagit fart och jagar strax bakom toppen.
  –Kan vara svårt att utläsa vilka spelare de kommer att ställa upp med imorgon men jag tycker att de har varit ganska konsekventa i sitt sätt att spela så jag tror inte att det sker så stora förändringar där. De spelar en ganska rak fotboll och är välorganiserat så det är alltid en tuff uppgift att komma ner dit. För oss är det viktigt att åka därifrån med en bra känsla – oavsett vad resultatet blir. Det gör vi genom att spela med ett stort mod och genom att göra ett enormt arbete för lagets bästa.  
  Något konkret som ni behöver anpassa i spelet inför matchen?
   –Nej. Inte anpassa. Vi behöver vara tydligare i vissa delar men vi spelar så som vi spelar. Vi förstår vad som krävs av vårt anfall och försvar när vi möter Malmö och det är det vi fokuserar på.

Sista stycket i min sista införrapport använder jag till att säga tack för mig och önska alla i IFK Norrköping stort lycka till. ”Ni är bäst” (som Mankan säger det). Vi ses.

Jack Nordholm

Allsvenskan (15:30)
Malmö FF–IFK Norrköping
Stadion
Lördagen den 28:e juli klockan 18:00