30 August, 2017

”Vi behöver skapa fler målchanser än vi har gjort”

Inför jubileumsmatchen mellan AC Studenterna och IFK Norrköping.


IFK Norrköping möter AC Studenterna i en unik jubileumsmatch på Campus Valla.
  –För ÖFF är det ett jubileum – för oss är det match. Vi ska spela på ett sätt som gör oss bättre, inte bara spela av 90 minuter, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.


David Mitov Nilsson (Makedonien), Simon Skrabb (Finland) och Jón Gudni Fjóluson (Island) är redan samlade med respektive landslag. Arnór Sigurdsson (P19) och Alfons Sampsted (U21) åkte efter gårdagens U21-match i Falkenberg. Imorgon ansluter Filip Dagerstål och Linus Wahlqvist till Sveriges U21-trupp.

Kvar i Norrköping finns den IFK-trupp som gästar AC Studenterna på Campus Valla imorgon (torsdag).

Östgötafotbollen firar 100 år under 2017. IFK Norrköping gav förbundet en present i att möta det lag från division IV som kom längst i Danske Banks Östgötacupen: AC Studenterna.

Jubileumsmatchen kommer att spelas i Linköping på Campus Valla, "Friidrottsarenan" som är granne med helt nybyggda Vallastaden.
  –Vi har ett gäng som spelade U21-match igår och mest körde rehab idag. Vi klurar lite på hur vi ska fördela speltiden för att kunna jobba med saker som gör oss bättre som lag, hitta nya vägar och inte bara spela av matchen. Det är svårt att få liknande arbetskrav i träning som i match så för oss blir matchen ett bra tillfälle att träna men också för att få rätt balans i truppen i och med att de flesta som är i väg med landslagen också kommer att spela match, säger Jens Gustafsson.


Jens Gustafsson. Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

IFK Norrköping har haft en lite tyngre trend i Allsvenskan och Jens Gustafsson säger att de tittar på lite nya sätt att optimera slagkraften i truppen.
  –Vi vill se till så att spelartyperna som vi för förfogar över kan spela utifrån deras bästa egenskaper. Det har skett förändringar i truppen i vilken typ av egenskaper som har lämnat oss och vilka som har kommit in. Det måste vi hela tiden se över och vi har ett ansvar för att ligga i framkant i utvecklingen och vi behöver hitta lite nya vägar för att kunna vara slagkraftiga i höst och framöver, säger Jens Gustafsson.
  –Det är ingen hemlighet att vi inte har gjort så mycket mål som vi skulle vilja. Framförallt har vi inte skapat tillräckligt med målchanser för att tycka att vi skulle ha gjort fler mål. Allt som allt. Vi behöver skapa fler målchanser än vi har gjort.


Aslak Falch. Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Matchen mot AC Studenterna har avspark klockan 18:30. Insläpp från 17:30.
  Efter det väntar en långhelg innan IFK Norrköping fäster blicken på Jönköpings Södra nästa helg.
  –Vi ser till så att alla får en bra genomkörare imorgon. Nästa vecka är alla tillbaka från respektive landslag på torsdag och då tränar vi för fullt in till matchen mot Jönköping, säger Jens Gustafsson.
  –Vi har många bra killar iväg men också väldigt många bra killar som är kvar. Vi kommer jobba för att hitta ännu mer trygghet i vårt sätt att agera men också höja intensiteten under hösten.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

JUBILEUMSMATCH
ÖFF firar 100 år
AC Studenterna–IFK Norrköping
Campus Valla
Torsdagen den 31/8
Avspark: 18:30
Entréerna öppnar: 17:30
Biljetter, vuxna: 50 kronor. Student: 30 kronor. Under 15 år: Gratis.