03 June, 2018

“Vi är så här bra när vi går ut som ett lag och kämpar för varandra”

Tredje raka segern för IFK Norrköping dam.

 

En lång bortaresa, ett strålande solsken och ett röttklätt IFK Norrköping. Västkusten bjöd på sin bästa sida och gästerna från Östergötland åkte hem med tre sköna poäng i bagaget.

   –Jättevärdefulla poäng och en otroligt bra kämpainsats, sa huvudtränare Anders Gahnström efter 1–0 (1–0) mot Onsala BK.

 

Matchens enda mål kom redan i den tioende minuten. Emila Larsson avlossade ett skott som täcktes, vann andrabollen och nickade ner till Oliva Lindgren som en bit utanför straffområdet drog iväg ett vänsterskott som seglade in vid målvaktens högra sida.

   Hemmalaget måttade inte ett enda skott på mål och Sabina Robertsson höll säsongens andra nolla.

   –Backlinjen gjorde vad de skulle. Det är det man kämpar för och är målet med varje match. Som min pappa alltid sa: ”håller du nollan förlorar du aldrig”, sa Sabina efteråt.

 

Det var en stundtals välspelad fotbollsmatch på Rydets IP strax söder om Göteborg. Förra gången IFK Norrköping dam var här blev det en förlust. Nu var det desto roligare.

   –Det märks att vi är vana vid konstgräs, vi vill rulla boll och det är lite svårare att göra det. En jämn match. Vi har två i virket och en hel del chanser och de har några omställningar. En rättvis seger, sa Anders Gahnström.

   Ett tufft motstånd som förra omgången slog topplaget Mariebo.

   –Jag förstår att de gör mycket mål med sitt spel. Vi hade läst dem bra till den här matchen och låg riktigt bra med backlinjen och neutraliserade deras forwards. Vi försökte hela tiden ha en och två spelare på rätt sida som understöd till närmaste back.

   IFK Dam befäster andraplatsen i serien.

   –Vi är så här bra när vi går ut som ett lag och kämpar för varandra – det är IFK Norrköping dam i år, sa Anders Gahnström.

 

Tove Werner startade på det centrala mittfältet och var efteråt nöjd efter tre sköna pinnar.

   –Jag tycker att det var en krigarinställning från början till slut. Det märktes att det var två taggade lag. Vi var ett snäpp bättre. Nu får vi njuta av segern sedan ett tag, sedan ställer vi om, tränar och därefter är det cupmatch mot Smedby, sa hon.

 

Jimmy Åkesson

jimmy.a.akesson@gmail.com


Matchfakta

Onsala BK–IFK Norrköping 0–1 (0–1)

Division 1 mellersta Götaland (8:22)

Rydets IP

Målen: 1–1 (10) Olivia Lindgren.

Varningar: OBK: (76) Evelina Rosendahl, IFK: (39) Irma Cajlakovic, (76) Amanda Nordlie.

Domare: Ida Fredriksson, Göteborg.

IFK-laget: 22. Sabina Robertsson – 13. Irma Cajlakovič, 4. Rebecca Stigenhed, 17. Selma Cajlakovič, 16. Kelsey Barton (86' 8. Tilda Lundström) – 7. Amanda Nordlie, 12. Tove Werner – 5. Olivia Lindgren, 9. Emilia Larsson, 10. Alma Sjödahl (91' 3. Ida Andersson)  – 15. Lovisa Gustafsson (84' 11. Vanessa Karagöl)

Avbytare: 55. Mimmi Pellny (mv).