07 September, 2017

”Vi är redo och ska avsluta på ett väldigt bra sätt”

Linus Wahlqvist och Filip Dagerstål är tillbaka från EM-kvalet i Falkenberg.


Linus Wahlqvist och Filip Dagerstål kamperade tillsammans i U21-landslagets backlinje när Cypern besegrades med 4–1 i EM-kvalet.
  –Vi släppte in ett onödigt mål på slutet med det är ändå ett bra resultat, säger Linus Wahlqvist.


I Roland Nilssons nya U21-landslag var det landslagsveteranen (!) Linus Wahlqvist som fick kaptensbindeln och äran att leda ut sitt Sverige till ett nytt kvaläventyr.
  –Grymt. Vilken kille, ler Filip Dagerstål på frågan om hur det var att ha Linus som lagkapten.
  –Han är lagkapten för att han förtjänar att vara det. Han var den killen innan också, som pushade oss, en stor ledare. Jag tycker det är helt rätt att han är lagkapten, säger Filip Dagerstål.


Linus Wahlqvist leder ut Sverige. Foto: Bildbyrån

Linus Wahlqvist har spelat ett antal mästerskap med Sverige i olika ålderskategorier och har totalt gjort makalösa 65 landskamper, 20 år ung. Han ser fram mot nästa äventyr.
  –Vi har ett väldigt bra lag med många nya, unga spelare som nästan gör mig gammal. Samtidigt finns det många som inte var uttagna nu som gör det väldigt bra hemma i Allsvenskan, ser man på gruppen vi spelar i så har vi alla möjligheter att göra något bra, säger han.

Men just nu får IFK-duon skifta fokus till Allsvenskan och de avslutande nio omgångarna. Allra först: Jönköpings Södra IF på Stadsparksvallen på söndag.
  –Det ska bli kul. Vi har haft det lite tuffare på slutet och får försöka trumma igång igen, det kanske var skönt att det kom ett break så vi kunde vila på lite detaljer. Vi är redo och ska avsluta på ett väldigt bra sätt, säger Filip Dagerstål.

Linus Wahlqvist:
  –Vi går in i varje match för att göra bra prestationer och förhoppningsvis få tre poäng, det är det fotboll handlar om: att vinna matcher. Men vi måste hitta tillbaka till att göra bra prestationer, då kommer trepoängarna också.

IFK Play ifkplay.solidtango.com


Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se