13 February, 2018

”Vi är inspirerade inför att gå in i tävlingssäsong”

IFK Norrköping besegrade Jönköpings Södra IF på Östgötaporten.


Ett par över 500 tog sig till Östgötaporten för att se IFK Norrköping besegra Jönköpings Södra IF i en vänskapsmatch.
  –En bra genomkörare mot en motståndare som gjorde det väldigt svårt för oss, sa manager Jens Gustafsson efter 1–0 (0–0).


Första halvlek dominerades fullständigt av IFK Norrköping som skapade ett antal kvalificerade målchanser. Carljohan Eriksson i Jönköpings kasse fick förtjäna sitt gage flera gånger om.

Som när Kalle Holmberg nickade farligt eller när David Moberg Karlsson slog ett inlägg som Arnór Sigurdsson skarvade framför mål.
  –Det sista lilla som ska till. När de spelar med tio man på egen planhalva så blir det inte så öppet spel, sa Simon Thern i paus.

IFK Norrköping gjorde sex byten och kom ut piggt med en till stora delar ny uppställning till den andra halvleken. Arnór Sigurdsson fick första skottläget och hoppade över bollen så Alexander Jakobsen fick skjute nästa gång.

Utdelningen kom till slut när Alexander Jakobsen snodde bollen, bröt sig fri på högerkanten och rullade bollen i nät i den 79:e matchminuten.

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson:
  –Alla ger sitt yttersta. Vi fick 90 minuters bra genomkörare mot en motståndare som gör det väldigt svårt för oss – och det är vi glada för. Vi tror att vi kommer få möta liknande motstånd och den här formationen ofta i Allsvenskan, så det behöver vi bli bättre på.  Vi har kvalitén för att luckra upp defensiva lag som krymper ytorna men vi behöver bli lite skickligare i samspelet och göra några taktiska justeringar.


"Vi behöver att de vill komma hit och stötta oss på lördag"

Nästa gång IFK Norrköping snörar på matchskorna är det i premiären av Svenska Cupen som spelas hemma på Östgötaporten mot Helsingborgs IF på lördag klockan 16:00.
  –Jag hoppas framförallt att vi får med oss ’Curvan’, jag tror att vi behöver att dom vill komma hit och stötta oss i den fajten. Jag tycker att vi har mer att jobba med men det finns inget lag i Sverige som är klara nu – vi är inspirerade inför att gå in i tävlingssäsong så det känns bara bra.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Vänskapsmatch (Östgötaporten)
IFK Norrköping–Jönköpings Södra IF 1–0 (0–0)
Målen:
1–0 (79) Alexander Jakobsen

IFK-laget
Första halvlek
1. Isak Pettersson – 13. Alfons Sampsted, 4. Andreas Johansson, 25. Filip Dagerstål – 22. Ian Smith, 14. Eric Smith, 21. Simon Thern, 8. Gudmundur Thórarinsson – 11. David Moberg Karlsson, 17. Kalle Holmberg, 18. Arnór Sigurdsson

Andra halvlek
1. Isak Pettersson – 13. Alfons Sampsted, 5. Lars Krogh Gerson, 3. Jón Gudni Fjóluson – 6. Linus Wahlqvist, 25. Filip Dagerstål – 20. Daniel Sjölund, 22. Ian Smith (83’ Jakob Lindahl) – 10. Alexander Jakobsen, 19. Jordan Larsson, 18. Arnór Sigurdsson