06 October, 2017

”Vi är ett bra gäng med många roliga karaktärer”

U21-landslagets lagkapten Linus Wahlqvist summerar läget inför kvällens match.


Ikväll klockan 20:00 är det dags för U21-landslaget att fortsätta EM-kvalet med en tuff bortamatch mot Belgien.
  –De har många individuellt skickliga spelare som gärna utmanar en-mot-en, säger lagkaptenen Linus Wahlqvist.


IFK Norrköping har en trio med i landslagstruppen. Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål och Eric Smith. De två förstnämnda var med från start när Sverige besegrade Cypern med 4–1 i EM-kvalpremiären för en månad sedan. Till den här samlingen har Eric Smith anslutit.

Nu väntar också en tuffare uppgift på pappret. Belgarna är högst rankade av de lag som Sverige har att ta sig an på vägen mot slutmålet att nå EM-slutspelet i Italien och San Marino 2019 rapporterar förbundet på sin hemsida.
  –De har många individuellt skickliga spelare som gärna utmanar en-mot-en och de är duktiga på att få med mycket folk högt upp i banan. Om vi kan stänga ytor och vara aggressiva när vi väl går i press så kommer det att finnas ytor för oss att ställa om, om vi kan göra det snabbt, säger Linus Wahlqvist.

Det är ett antal matcher som killarna som matchas flitigt i sina landslag har lagt bakom sig under året när den allsvenska säsongen nu närmar sig sitt slut.
  –Det blir många matcher men det känns väl hyfsat tycker jag. Man kan känna sig lite småsliten ibland, men då får man lägga in lite extra vila så känns det bra igen. Huvudet är väl det som känns fräschast nu, det var en period där det var lite tyngre i somras med EM-slutspel, Europa League och Allsvenskan på en gång, säger Linus Wahlqvist.

Stämningen i truppen inför kvällens match mot Belgien är god.
  –Vi är ett bra gäng med många roliga karaktärer och många glada ansikten så det känns riktigt bra.

Belgien-Sverige börjar klockan 20.00 ikväll och matchen sänds i TV3. Efter mötet med Belgien reser den svenska truppen hem till Sverige för hemmamatch i EM-kvalet mot Malta i Helsingborg den 10:e oktober klockan 18:45.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se