16 July, 2017

“Vet vad som väntar och känner oss väl förberedda”

Jens Gustafsson och David Mitov Nilsson inför kvällens allsvenska match mot AIK.


IFK Norrköping laddar för ett allsvenskt toppmöte på Friends Arena.
   –Vi vet vad som väntar oss och vi känner oss väl förberedda för det, säger manager Jens Gustafsson inför kvällens match mot AIK.


AIK (4:a) skuggar två poäng bakom IFK Norrköping (2:a) i tabellen fast med en match mindre spelad.
   –Det funderar vi inte alls på över huvud taget, säger Jens Gustafsson om tabelläget.
   –Vi vet att det här är en jättetuff utmaning på Friends. Vi behöver först och främst göra ett bra försvarsarbete och vara balanserade. Sedan, när matchen har satt sig, kan vi jobba med att komma igång med passningsspel och så vidare. Men först och främst ett disciplinerat försvarsspel.


Lagen möttes så sent som den 1:e juni på Östgötaporten i en match som slutade 0–0. IFK Norrköping kommer senast från 1–3 hemma mot IF Elfsborg i Allsvenskan och 1–0 mot FK Trakai i Europa League-kvalet.
   AIK spelade bortamatch i Sarajevo i Europa League-kvalet i torsdags.
   –Vi har återhämtat oss ganska bra efter matchen mot FK Trakai. Vi känner oss väl förberedda och har gått igenom AIK väldigt mycket så vi vet vad som väntar oss och har förhoppningsvis ett botemedel mot det.


Matchen mot FK Trakai var David Mitov Nilssons första tillbaka mellan stolparna. Ikväll betar han av den allsvenska comebacken också.
   Nervös?
   –Nae, det ska bli så jäkla kul bara. Jag är riktigt taggad och sugen på att göra en bra match där uppe i Stockholm. Det är en jättesvår bortamatch men det taggar bara igång mig ännu mer, säger han.


Peking Inifrån http://pekinginifran.footballaddicts.com/


IFK-truppen: David Mitov Nilsson (mv), Julius Lindgren (mv), Nikola Tkalcic, Christopher Telo, Andreas Johansson, Linus Wahlqvist, Jón Gudni Fjóluson, Filip Dagerstål, Andreas Blomqvist, Niclas Eliasson, Arnór Sigurdsson, Eric Smith, Simon Skrabb, Daniel Sjölund, Gudmundur Thórarinsson, Kalle Holmberg, Sebastian Andersson, David Moberg Karlsson


Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se


Allsvenskan | omgång 15
AIK–IFK Norrköping
Friends Arena
Söndagen 16/17
Avspark: 17:30
TV: Cmore (följ länken)