05 April, 2018

”Våren brukar vara jämnare mellan alla lag”

Intensiteten ökar mellan matcherna medan IFK laddar för ÖSK borta.


Premiären är avklarad och IFK Norrköping vänder blickarna mot Behrn Arena.
  –Skönt att det är igång. Man tränar hela vintern för att få spela matcher och äntligen är Allsvenskan igång, säger Linus Wahlqvist.


Ett intensivt torsdagspass i regnrusk och dimma är lagt till böckerna.
  –Passen blir lite längre och tyngre på försäsongen, lite mer kompakt och intensivt nu. Det är full fart, säger Linus Wahlqvist.

IFK Norrköping kan minnas en premiär som gav tre poäng.
  –Extra speciellt att spela premiär mot en nykomling. Våren är jämnare mellan alla lag innan man får självförtroende och tabellen sätter sig mer. Skönt med tre poäng och en väl avklarad premiär, men andra halvlek var inte på topp.

Härnäst väntar som sagt Örebro SK på bortamark. IFK Norrköpings supportrar mobiliserar kraft. Ett tjugotal ståplats och ett par hundra sittplatsbiljetter återstår, annars är de tilldelade sektionerna slutsålda. Biljetterna går att köpa på IFK:s kansli och på länk: oskfotboll.ebiljett.nu/kampanj/borta7april2018
  –Det är alltid kul att åka till Örebro med mycket supportrar och bra tryck från vår publik. I flera år har de slutit upp borta som hemma och från vad man hört och läst blir det lite extra nu. Fantastiskt att få spela inför så mycket egen publik på bortaplan, säger Linus Wahlqvist.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

IFK Play (ifkplay.solidtango.com)