29 December, 2017

Välkommen tillbaka Lars Krogh Gerson!

Treårskontrakt klart med den norske luxemburgaren.


Lars Krogh Gerson återvänder till IFK Norrköping.
  Nu har han satt pennan till pappret på ett avtal som ger tre år i den vita tröjan med den blå stjärnan.


Lars Krogh Gerson presenteras just nu i en presskonferens på Östgötaporten. Följ presskonferensen live i Peking Inifrån (peking.forzafc.football).

IFK Norrköping värvade Lars Krogh Gerson från moderklubben Kongsvinger IL inför 2012. På tre säsonger spelade han 75 allsvenska matcher, gjorde 9 mål.

När kontraktet gick ut flyttade Lars Krogh Gerson till GIF Sundsvall där han varit en nyckelspelare de senaste åren. Olyckligt nog fördärvade en muskelskada stora delar av 2017, totalt blev det 63 allsvenska matcher, 6 mål och 6 assist i GIF. Nu är det alltså klart att Lars Krogh Gerson då återvänder till IFK och Norrköping.

Lars Krogh Gerson är också en flitig landslagsman och har totalt 60 landskamper för Luxemburg från ett antal EM- och VM-kval på meritlistan.

Lars Krogh Gerson:
  –Jättekul att vara tillbaka i Norrköping. Det ska bli kul att träffa spelarna och dom jag fortfarande har kontakt med idag. Jag ser jättemycket fram mot säsongen.

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson
  –Vi är oerhört glada att Lars är tillbaka hos oss. Under sin första vända här gjorde han ett otroligt bra intryck både som spelare och som person. Han blir en väldigt viktig kugge för att bibehålla och förstärka IFK-kulturen. Välkommen hem.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Lars Krogh Gerson
Född:
1990-02-05
Längd/vikt: 187 cm/78 kg
Moderklubb: Kongsvinger IL
Allsvenska matcher (mål/assist): 138 (15/8)