04 July, 2018

Välkommen hem, Alexander ”Alle” Fransson!

IFK Norrköping värvar hem mittfältaren från FC Basel.


Alexander Fransson är tillbaka i IFK Norrköping. Ett avtal som ger tre nya år i den vita tröjan med den blå stjärnan signerades idag.

Just nu presenteras Alexander Fransson på en presskonferens på Östgötaporten. Följ den live i Peking Inifrån (peking.forzafc.football).

Alexander Fransson började sin IFK-karriär år 2008 efter att ha anslutit till klubbens fotbollsakademi från moderklubben Lindö FF som 13-åring. Våren 2013 gjorde han sin allsvenska debut och sitt genombrott i ett. Det var i premiären mot Mjällby AIF och Fransson hade bara spelat 25 minuter på seniornivå före det.

Två år senare (2015) startade han 29 matcher och var en nyckelspelare för det IFK Norrköping som vann Allsvenskan och säkrade föreningens 13:e inteckning i SM-bucklan. Vintern 2016 gick flytten till Schweiz och FC Basel och efter ett kortare lån till FC Lausanne-Sport i samma liga återvänder han nu till IFK Norrköping.

Alexander Fransson gjorde landslagsdebut för Sverige på januariturnén 2016 och spelade OS i Rio samma sommar. Totalt har han spelat 6 A-landskamper, 22 U21 och 9 U19 för Sverige.

Det svenska övergångsfönstret öppnar den 15:e juli, samma dag som IFK Norrköping möter BK Häcken hemma på Östgötaporten (14:00). Förhoppningen är att Alexander Fransson ska vara spelklar då.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se