25 May, 2012

Vad gör IFK:arna på semestern?

Tre dagar efter onsdagens derbyfest har lugnet lagt sig på Ektorpsgatan..

 

Någon utav spelarna syns inte skymten av.

En del har packat ner fotbollskorna och gett sig av på landslagsäventyr medan de allra flesta bara passar på att njuta av den cirka två veckor långa ledigheten på annat håll.

 

Förutom Abbas Hassan, som redan har gett sig av mot Dubai för VM kval-uppdrag, är nog James Frempong den av IFK:arna som spenderar ledigheten allra längst bort från Nya Parken.

 

–Jag och min flickvän åker till New York imorgon för att se vad staden har att erbjuda. Vi stannar en vecka och ska hitta på allt möjligt. Hänga på Times Square, gå på museum och kanske se någon Stanley Cup-hockey om det är möjligt, berättar han.

 

Mathias Florén passar på att varva ned hemma.

 

–Ledigheten blir skön för att ladda om batterierna. Jag ska sticka en sväng till Legoland med familjen annars gör jag inget speciellt, säger lagkaptenen.

 

En annan som trivs på hemmaplan är Isaac Kiese Thelin.

 

–Jag är hemma i Örebro hela ledigheten och ska mest vara med familjen. Kanske spela lite fotboll med grabbarna och åka iväg till Stockholm eller Göteborg över en dag. Perfekt att bo hemma hos föräldrarna och få hemlagad mat ett tag, tycker anfallaren som fick två inhopp i Allsvenskan under säsongens första halva.

 

Marcus Falk Olander ska åka runt i Sverige och hälsa på fotbollskompisar i andra städer.

 

–I Borås bland annat. Sen ska jag vara en weekend i Stockholm också, säger ”Falken” som fyllde 25 år i dagarna.

 

Stort grattis i efterskott!

 

Fyra IFK:are är kallade till landslagsuppdrag under semestern.

 

Astrit Ajdarevic är uttagen till det svenska U21-landslag som spelar tre matcher i EM-kvalet på kort tid. Först väntar Ukraina, i Kiev, den 31 maj följt av hemmamatcher mot Malta den 6 juni och Finland den 13 juni. Abbas Hassan representerar det libanesiska landslaget som VM-kvalspelar mot Quatar, den 3 juni, Uzbekistan, den 8 juni och Sydkorea den 12 juni medan Lars Krogh Gerson är uttagen till Luxemburgs landslagstrupp och Joonas Tamm till Estlands dito.

 

Alla fyra väntas vara tillbaka i träning innan midsommar.

 

Vi hoppas att alla får en härlig ledighet och kommer tillbaka fyllda av spelglädje och hunger!

 

Jack Nordholm

jack.nordholm@ifknorrkoping.se