25 January, 2018

”Utökad konkurrens får inte utmana utvecklingsmiljön”

Inför IFK Norrköpings match- och träningsläger i Portugal.


IFK Norrköping reser till Portugal och Algarvekusten för att delta i The Atlantic Cup. Tre matcher mot internationellt motstånd väntar.
  –Vi kommer kunna kombinera match och träningsläger på ett bra sätt, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.


IFK Norrköping åker 27 man starkt. Fullspäckade tio dagar väntar med dubbla träningspass och tre matcher mot kvalificerat motstånd. Först ut Beijing Guoan FC, från Peking, och därefter HNK Rijeka. Den tredje matchen blir en placeringsmatch mot ett ännu okänt lag – på en ännu obestämd tid. Samtliga matcher kommer att TV-sändas i Cmore.
  –Vi har haft en bra träningstid här och ganska många har redan varit iväg och spelat matcher, vi vill gärna spela internationella matcher och får en tuff matchning i The Atlantic Cup, säger Jens Gustafsson i Peking Inifrån.
  –Pontus (Almqvist) åker med, trots sin fraktur. De som inte åker med är Simon Skrabb och Andreas Blomqvist, deras läger kommer inte att bli meningsfullt, de kommer kunna rehabilitera bättre här hemma.

IFK Norrköpings trupp till The Atlantic Cup: David Mitov Nilsson, Isak Pettersson, Julius Lindgren – Henrik Castegren, Jón Gudni Fjóluson, Andreas Johansson, Linus Wahlqvist, Johannes Vall, Alfons Sampsted, Ian Smith, Filip Dagerstål, Tarik Hamza – Hampus Lönn, Jakob Lindahl, Felix Bengtsson, Lars Krogh Gerson, Gudmundur Thórarinsson, David Moberg Karlsson, Eric Smith, Pontus Almqvist, Daniel Sjölund, Simon Thern, Arnór Sigurdsson, Alexander Jakobsen – Carl Björk, Kalle Holmberg, Jordan Larsson

Vad förväntar du dig från lägret och vad kan man förvänta sig så här tidigt på säsongen?
   –På det stora hela handlar det om att känna tillit och känna sig trygga med nya människor som kommer in. Att vi vidmakthåller den utvecklingsmiljö som vi har här, lär ut och hjälper nya spelar att komma in i den. Den utökade konkurrensen får inte bli något som utmanar utvecklingsmiljön, det gäller att vi hittar balans, sådana saker tittar jag på. När det kommer till själva spelet tycker jag att vi har sett att vi har tagit med oss mycket från hösten. Vi är glada för att vi tog beslutet att ändra formation under hösten, så vi inte spelade klart säsongen och skulle börja med det nu. Vi har kommit en bra bit när det kommer till vårt sätt att spela och jag hoppas att vi redan nu kan ser övergripande saker i försvar och anfall. Sedan handlar det om tajming, relationer och att lära känna varandra, det får ta sin tid, säger Jens Gustafsson.

Peking Inifrån (peking.forzafc.football)


Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

The Atlantic Cup
29/1 klockan 20:00 (GMT)
IFK Norrköping–Beijing Guoan FC
Estádio Algarve
(Cmore)

2/2 klockan 16:00 (GMT)
IFK Norrköping–HNK Rijeka
Estádio Bela Vista
(Cmore)

Kontaktperson för media: Jack Nordholm, 072-856 02 96, jack.nordholm@ifknorrkoping.se