10 October, 2017

U21: Jakobsen kvitterade – men IFK föll

Hellberg: ”En riktigt bra match som kunde gått hur som”


Brommapojkarna kopplade greppet om finalplatsen på Grimsta.
  –Dom var lite mer effektiva än oss, sa IFK-tränaren Stefan Hellberg efter 1–3 (1–1) i U21-slutspelet.


BP och Elfsborg gör upp om finalplatsen i den sista omgången.
  Det var faktiskt klart redan innan – men i och med dagens resultat har BP en poängs försprång inför det.
  –Vi mötte ett motiverat BP – och med tanke på landslagsuppehållet var bägge lagen starka. En bra match som hade kunnat gå hur som helst men dom var lite mer effektiva än oss. Hela det här gruppspelet har det varit jämna matcher, tidigare har vi skapat lite för lite för att vara med och slåss men idag skapade vi faktiskt mycket chanser. Men allt som allt en rättmätig final mellan Elfsborg och BP, sa Stefan Hellberg på väg hem från Stockholm.

Han var nöjd över att många IFK-spelare fick en bra match i benen.
  –Carl Björk spelade ihop med David Moberg Karlsson och Alexander Jakobsen på topp – man känner att de två börjar hitta ett samarbete. Hitta varandra som fotbollsspelare, hitta ett passningsspel och få förtroende för varandra. De kan spela med varandra och skapade mycket tillsammans med Arnór Sigurdsson idag. Sigurdsson hade ett ribbskott och David Moberg Karlsson ett stolpskott och så hade vi ett antal lägen till.

Aslak Falch var sjuk idag och i hans frånvaro vaktades målet av Julius Lindgren som varit med Husqvarna FF den senaste tiden. Föreningssamarbetet med dem gör att han kan röra sig fritt mellan IFK Norrköping och Husqvarna FF som det fortfarande är tanken att han ska avsluta säsongen med.

IFK-målet då?
  Alexander Jakobsen kom in från kanten och slog in en boll som tog på BP-ben och i mål.
  –Han har bollen så nära fötterna hela tiden så han är svår att få grepp på i de där lägena. Han kan åstadkomma mycket på små ytor, sa Stefan Hellberg.

IFK Norrköping avslutar A-slutspelet med hemmamatch mot Falkenbergs FF på Östgötaporten tisdagen den 17:e oktober – som vanligt kommer den matchen att sändas live i IFK Play via ifkplay.solidtango.com.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Folksam U21 A-slutspel
Brommapojkarna–IFK Norrköping 3–1 (1–1)
IFK-målet:
Alexander Jakobsen
IFK-laget: Julius Lindgren – Tarik Hamza, Andreas Hadenius, Marcus Falk Olander – Jakob Lindahl, Arnór Sigurdsson, Manasse Kusu, Johannes Vall – David Moberg Karlsson, Carl Björk, Alexander Jakobsen
Avbytare: Casper Frisk, Anton Ståhl och Vetle Larsen