13 March, 2018

U21: IFK premiärspelar mot Djurgårdens IF

Hellberg: ”Ett utmärkt tillfälle att få matchtid tillsammans”


Idag sparkar Allsvenskan igång. Folksam U21 Allsvenskan Norra, alltså.

IFK Norrköping kommer till Tele2 Arena för premiärmatchen mot Djurgårdens IF med idel A-truppspelare. Regelverket ser annorlunda ut i år, det finns inte längre någon åldersbegränsning.
  –Annars hade vi inte kunnat matcha det här laget, även om vi ligger precis på gränsen. Ålderskravet har slagit fel ibland, inte minst för oss 2015 då vi hade väldigt många unga spelare i A-laget och inte hade möjlighet att matcha de äldre i andralaget. Nu får klubbarna ta ansvar för det själva, säger Stefan Hellberg.

IFK-laget: Isak Pettersson – Lars Krogh Gerson, Filip Dagerstål, Johannes Vall – Alfons Sampsted, Arnór Sigurdsson, Daniel Sjölund, Gudmundur Thórarinsson – David Moberg Karlsson, Kalle Holmberg, Jordan Larsson
Avbytare: Simon Skrabb, Linus Wahlqvist, Simon Thern, Henrik Castegren, Pontus Almqvist, Alexander Jakobsen, Ian Smith.

I år blir det färre matcher i serien och slutspelsmodellen är omgjord.
GIF Sundsvall och Östersunds FK har dragit sig ur sedan tidigare på grund av allt för långa resor. När även Dalkurd lämnade sent återbud till seriespelet återstår en sexlagsserie. Till hösten bildas en ny serie efter degraderingar och avancemang från Superettan. Sedan är det vinnarna från respektive höstserie (södra/norra) som möts i SM-final.
  –Idag är ambitionen att få matchtid tillsammans sista veckan före landslagsuppehållet då vi också kommer att ha färre spelare på träning. Det är ett bra tillfälle att få spela på en fin arena med den kvalité som det blir mot Djurgården också som alltid är starka. Ett utmärkt tillfälle även om det lär bli många byten, man får byta in alla sina sju avbytare, säger Stefan Hellberg.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Folksam U21 Allsvenskan Norra
Djurgårdens IF–IFK Norrköping
Tele2 Arena
Avspark: 14:00