11 September, 2017

U21: IFK Norrköping spelade oavgjort mot Elfsborg

”Grabbarna ska vara nöjda – gav ett jäkligt bra Elfsborg en tuff match”


Bussen fastnade bakom en lastbilsolycka och blev stående i en och en halv timme på E4. Matchstarten sköts upp till 19:05 och IFK Norrköping fick en knapp halvtimme på sig att byta om och värma upp.
   –En rörig resa, sa IFK-tränaren Mathias Flóren.

Matchen då? Den slutade 2–2 efter att IFK och Elfsborg turats om att ha ledningen. 1–0 gjorde hemmalaget på ett inspel snett bakåt. Johannes Vall kvitterade för IFK Norrköping när han drev upp på vänsterkanten och borrade in bollen i bortre hörnet.
  –En rätt jämn första halvlek, dom hade lite mer boll men vi låg bra och skapade några halvchanser, sa Mathias Florén.

Även om IFK Norrköping tog ledningen med 2–1 genom Linus Brunzell blev den andra halvleken lite tuffare.
  –Aslak (Falch) gjorde några jättefina parader och räddade att det blev 2–2 tidigare. Vi tappade bollen lite olyckligt några gånger och bjöd på några omställningar. Elfsborg hade mer boll än oss men vi försvarade bra och hade några halvfarliga möjligheter att ta oss framåt.

Per Frick satte 2–2 i duell med Aslak Falch med en dryg halvtimme kvar att spela.
  –Även om de hade fler chanser än oss i andra så hade vi den hetaste när Anton Stål dribblade bort två spelare och chippade precis utanför i en jättefin aktion, sa Mathias Florén som var nöjd över hur IFK stod upp i Borås.
  –Grabbarna ska vara jäkligt nöjda med prestationen. Jag hade gärna vunnit för tabellen men som matchen var hade det varit en skräll. Jag kan inte begära någonting mer än det vi gjorde idag, vi försökte verkligen och gav ett jäkligt bra Elfsborg en tuff match. De hade ett starkt lag på pappret och är ledande i Sverige på ungdomssidan. Jag tror att de leder eller vann varenda ungdomsserie från 15 år och uppåt i år, dom är på gång och är starka på ungdomssidan, sa Florén.

IFK-laget: Aslak Falch – Theodore Rask, Andreas Hadenius, Marcus Falk Olander – Alfons Sampsted, Arnór Sigurdsson, Filip Bahar, Johannes Vall – Khaled Qasem, Linus Brunzell, Antonios Bahdke
Avbytare: Jonathan Gren, Buster Blosse, Markus Uppling, Anton Stål

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Folksam U21 A-slutspel
IF Elfsborg–IFK Norrköping 2–2 (1–1)
Borås Arena
IFK-målen: Johannes Vall och Linus Brunzell