13 March, 2018

U21: IFK Norrköping premiärvann mot DIF

Hellberg: ”Visade att vi är på gång med hela gänget”


IFK Norrköping matchade ett starkt lag i U21-premiären på Tele2 Arena.
  –Positivt att vi har gjort så mycket mål i de senaste matcherna, sa Stefan Hellberg efter 5–1 (3–1) mot Djurgårdens IF.


Fyra mål i Linköping, fyra på Trelleborg och fem stycken mot Djurgårdens IF idag när det lossnade rejält för IFK Norrköping från början.

Arnór Sigurdsson bröt in i banan och väggspelade sig fri med Jordan Larsson. Islänningen lyfte kallt in 1–0 i läget.
  Tre minuter senare lobbade Sigurdsson fram Kalle Holmberg som stressade fram en kollision och sedan kunde rulla hem 2–0.

Djurgårdens IF stack emellan med en reducering innan David Moberg Karlsson nästan retfullt enkelt svassade in i banan och vände tillbaka skottet i närmaste gaveln.

I den andra halvleken fortsatte IFK Norrköping sin dominans. Daniel Sjölund krossade fram Arnór Sigurdsson som tog med sig bollen och serverade Jordan Larsson till 4–1. Samme Larsson fastställde sedermera slutresultatet 5–1.
  –Fantastiskt att få komma hit till Tele2 Arena när det snöar ute och kliva in under tak där det nästan är 20 grader varmt och de har vattnat planen. Någonstans känner man att om 20–30 år i framtiden kanske vi kan hamna rätt i perioderna med vår-höst och publiken kan få njuta av fotboll även under tuffare årstider. Det var bingo för oss att få komma hit med hela A-truppen och spela den här matchen, sa Stefan Hellberg.

Djurgårdens IF hade (som de brukar i U21-sammanhang) också ett rutinerat lag med Vaiho, Danielsson och Gunnarson bakåt.
  –Vi visade att vi är på gång med hela gänget. Vi har fått göra mycket mål i alla våra matcher på slutet och det är verkligen positivt. Det handlar mycket om att stärka självförtroendet individuellt och som lag.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Folksam U21 Allsvenskan Norra
Djurgårdens IF–IFK Norrköping 1–5 (1–3)
Målen:
Jordan Larsson (2), Arnór Sigurdsson, Kalle Holmberg och David Moberg Karlsson
IFK-laget: Isak Pettersson – Lars Krogh Gerson (65), Filip Dagerstål, Johannes Vall – Alfons Sampsted, Arnór Sigurdsson, Daniel Sjölund, Gudmundur Thórarinsson (45) – David Moberg Karlsson (45), Kalle Holmberg (75), Jordan Larsson (70)
Avbytare: Simon Skrabb (45), Henrik Castegren (45), Ian Smith (65), Pontus Almqvist (70), Alexander Jakobsen (75)
Ej använda avbytare: Linus Wahlqvist, Simon Thern