12 October, 2018

U21: IFK Norrköping – IF Brommapojkarna 3-4

En svängig match slutar med uddamålsförlust


Matchens delikatess stod Johannes Vall för när han slog en låg frispark som helt ställde Brommapojkarnas målvakt.


-Det var en bra match för oss att få nu när det är landslagsuppehåll, vi har tränat med ganska få spelare och det var bra med en ordentlig genomkörare. Men det är klart, hade det varit en match som betydde något så hade det varit tungt att förlora, säger Stefan Hellberg.


IFK Norrköping spelade dryga 70 minuter med en man mindre efter att Andreas Blomqvist blivit frilägesutvisad.
 

-Framförallt lider man med Andreas då han var en av de spelare vi såg mest fram emot att se. Extra tungt att han också blir avstängd i nästa U21-match.
 

Utlånade Pontus Almqvist och Erik Lindell var två spelare som var hemma och visade upp sig när Superettan också har spelledigt.
 

-Det var roligt att se Pontus och Erik, båda två har gått framåt rejält och blivit mer vuxna spelare. Man ser att båda växt av förtroendet att få kontinuerligt med speltid.


Jesper Royé tillhörande Torstorps IF fick 90 minuter i målet.
 

-Jesper gör det bra. Han har varit här och visat upp sig på träningar och visat bra kvalitéer. Tanken är att han ska komma hit till nästa säsong.
 

IFK Norrköping – IF Brommapojkarna 3-4 (2-2)

Startelvan: Jesper Royé – Henrik Castegren, Kasper Larsen (45) , Daniel Sjölund – Erik Lindell, Alexander Fransson (70), Andreas Blomqvist, Johannes Vall – Pontus Almqvist (86), Kalle Holmberg (80), Alexander Jakobsen.
 

Avbytare: Isak Pettersson, Gudmundur Thórarinsson (45), David Moberg-Karlsson (70), Pontus Tillmar (80), William Lundell (86).
 

IFKs målskyttar: 1-1 29' Kalle Holmberg, 2-1 37' Johannes Vall, 3-2 51' Alexander Jakobsen.
Rött kort: 18' Andreas Blomqvist.