22 October, 2018

U21: IFK Norrköping – Djurgårdens IF 1-1

Årets sista hemmamatch slutar oavgjort


IFK Norrköping spelade i eftermiddags den sista hemmamatchen för säsongen i årets U21-serie. Ett relativt ungt IFK tog emot ett starkt Djurgården på Östgötaporten.

-Jag tycker att vi gör en stark insats. Vi möter ett betydligt äldre och mer rutinerat Djurgården och det kändes som att det skulle bli en jobbig match inledningsvis, men vi reder ut det bra och kvitterar fullt rättvist, säger Stefan Hellberg.


Stora delar av dagens lag tillhör IFK Norrköpings U19 som i lördags säkrade en plats i Allsvenskan till 2019.


-Det är många av de yngre gör det bra och U19 har gjort ett bra jobb under hela året. Många spelar klokt och har utvecklats under året även om man inte alltid stött på tuffaste motstånd i den serien. Det ska bli spännande att se vad som händer här under vintern när några stycken kanske hamnar i Sylvia till exempel.


Om provspelande Steinar Thorsteinsson och Stefan Teitur Thordarsson säger Stefan Hellberg följande:

- Båda blev bättre och bättre ju längre matchen led. Man måste komma ihåg att det över en månad sedan de spelade match med Akranes senast.
- Precis som med många andra spelare från Island som vi stött på så är dem kloka och tar beslut för lagets bästa. Det är imponerande med Island och visar vilken bredd det finns i Akranes.
- Stefan Teitur är nära att nicka in en boll idag och är tung och jobbig att möta och Steinar var rörlig på mittfältet.

I målet stod för andra matchen i rad Jesper Royé.
 

-Det var kul att se Jesper idag, han gör ett par riktigt bra räddningar. Det är jättekul med en talang från Norrköpingsområdet som har gjort det väldigt bra i Division 3 där han fått spela seniorfotboll. Det ska bli väldigt intressant att se vad Jesper och Maths Elfvendal kan hitta på ihop när Jesper får mer träning och inspiration.

 

IFK Norrköping – Djurgårdens IF 1-1 (0-1)
 

Startelvan: Jesper Royé – Hadar Sundberg (64), Daniel Sjölund, Johannes Vall – Gustav Rydberg (64), Steinar Thorsteinsson, Buster Blosse, Casper Frisk (64) – Jonatan Gren (64), Stefan Teitur Thordarsson, Alexander Jakobsen.

Avbytare: Oskar Strandberg (64), Aleksandar Milo Mujkic (64), Khaled Qasem (64), Anton Ståhl (64).

Målskytt: 1-1 69' Alexander Jakobsen.