29 August, 2017

U21: IFK kryssade i slutspelspremiären

Florén: ”Okej efter chanserna men spelmässigt förtjänade vi mer”


IFK Norrköping tog med sig en poäng från en tuff men schysst match på Falkenbergs IP.
  –Ett helt okej resultat efter chanserna men spelövertaget borde ha resulterat i fler målchanser om jag skulle vara helnöjd, sa Mathias Florén efter 1–1 (0–1) mot Falkenbergs FF.


Hemmalaget tog ledningen i den första halvleken och Alfons Sampsted sköt in 1–1 via Felix Bengtsson med en knapp halvtimme kvar att spela.

Mathias Florén:
  –Vi mötte ett starkt och fysiskt Falkenberg som smällde på i närkamperna. Det var en nyttig match mot ett rejält lag som försvarade bra. Första halvlek var relativt jämn och vi hade ungefär lika många chanser. Spelmässigt var vi bättre i båda halvlekarna men framförallt i den andra som vi ägde och dominerade totalt som vi gärna vill göra med vårat passningsspel. Jag hade velat haft några fler målchanser med tanke på bollinnehavet men Falkenberg försvarade sig bra och hade flera spelare som gjort många matcher i Allsvenskan. Spelövertaget måste resultera i fler chanser för att jag ska vara helnöjd men det var en jättebra match av grabbarna.

Daniel Sjölund spelade sina förutbestämda 45 minuter.
  –Han var pigg och gillar ju när det smäller lite så han fick vara med och dela ut lite också, sa Mathias Florén.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Folksam U21 A-slutspel
Grupp 2
Falkenbergs FF–IFK Norrköping 1–1 (1–0)
Falkenbergs IP
IFK-laget: Aslak Falch, Carl Björk, Jakob Lindahl, Johannes Vall, Alfons Sampsted, Marcus Falk Olander, Pontus Almqvist, Daniel Sjölund, Andreas Hadenius, Tarik Hamza, Arnor Sigurdsson, Manasse Kusu, Felix Bengtsson, Theodore Rask