20 March, 2017

U21: “Det finns mycket att ta med”

Mathias Florén efter träningsmatchen mot Åtvidaberg.

 

Det var tuffa förutsättningar redan från start. Ett IFK med spelare från både A-truppen och Sylvia kunde inte rå på de blåklädda brukslaget där Eric Smith blev hemmalagets enda målskytt.

  –Vi tog oss an matchen så bra vi kunde och det ska grabbarna ha beröm för, sa IFK-tränaren Mathias Florén efter 1–4 (0–2) mot Åtvidabergs FF.

 

Semifinal i Svenska Cupen i går och dagen innan det ett möte mellan IF Sylvia och AFK Linköping. Tredje matchen på lika många dagar plus att bland andra Pontus Almqvist och Alfons Sampsted var borta med respektive landslag. Gästerna var numret för stort i träningsmatch-derbyt.

   –Vi ställde det bästa lag vi kunde på benen i dag och alla som var med gjorde det bra. Det är också nyttigt att lära sig spela sådana matcher – det var lite högre tempo och lite tuffare än vad många är vana vid. Det finns mycket att ta med oss även om vi aldrig vill förlora, summerade Mathias.

 

Bortalaget tog ledningen både en och två gånger under den första halvleken där Erik Bellander gjorde båda. I den andra halvleken reducerade Eric Smith från elva meter efter att Jakob Lindahl dansat igenom försvarets och fälts i straffområdet. IFK Norrköping hade chans på 2–2 men istället kom 1–3 genom Marijan Cosic och sedemera också 1–4, åter igen av Erik Bellander.

   Åtvidaberg hade också ett antal bollar i virket och i målet stod Julius Lindgren för några vassa och kvalitativa räddningar.

   –Vi gör en bra match mot ett för lite bra motstånd i dag och det känns som resultatet var rättvist. Många av de unga Sylvia-killarna som inte spelade i helgen och våra A-truppspelare som inte var med igår fick en bra match. På så sätt var det en kanonmatch för oss – sen hade vi gärna velat vunnit men ska man se nyktert på det var det en lite för tuff uppgift, sa Mathias.

   Ett möte med Åtvidaberg är numer ett fast inslag under IFK Norrköpings försäsongsschema.

   –Det blir alltid lite derbykänsla och tuffa och bra matcher. En jättebra match för oss – speciellt för de unga killarna som fick känna på en nivå som de kanske inte gjort tidigare, avslutade han.

 

Träningsmatch

IFK Norrköping 1–4 Åtvidabergs FF (0–2)

Östgötaporten

Målen: 0–1 (13) Erik Bellander, 0–2 (37) Erik Bellander, 1–2 (51) Eric Smith, 1–3 (58) Marijan Cosic, 1–4 (65) Erik Bellander

IFK-truppen: 29. Julius Lindgren – 7. Anton Hallstensson, 14. Eric Smith, 15. Marcus Falk Olander, 30. Nikola Tkalcic – 27. Jakob Lindahl, 24. Fadel Youssif, 28. Felix Bengtsson, 22. Ihab Naser – 21. Andreas Hadenius, 26. Adin Bukva

Avbytare: 1. Ylber Gubetini – 13. Sanel Hamzic, 2. Oliver Beletic, 16. Sebastian Detterman, 23. Philip Eriksson (samtliga spelare fick speltid under matchen)

 


Jimmy Åkesson

jimmy.akesson@ifknorrkoping.se