20 October, 2018

U19: IFK Norrköping klara för Allsvenskan 2019

”Att ta steget upp har varit vår målsättning hela säsongen”


Efter 25 av 26 omgångar spelade står det klart att IFK Norrköping kvalificerat sig till U19 Allsvenskan 2019. Dagens seger med 6-2 mot Karlslunds IF innebär att tabelltvåan Degerfors IF som vi möter borta i sista omgången inte kan komma ikapp till förstaplatsen i Division 1 Norra Götaland.

-Det känns såklart jättekul, speciellt för killarna i laget men för mig är det mer en lättnad just nu. Att ta steget upp har varit vår målsättning hela säsongen och det är skönt att gå i mål med det, säger huvudtränare Mathias Florén.
 

Han fortsätter:
-Killarna förtjänar verkligen att spela i Allsvenskan. Vi har haft ganska få spelare under säsongen och alla har bidragit på ett jäkla fint sätt där alla har ställt upp och fått spela mycket. Dessutom har vi spelat med spelare födda -00, -01 och -02 även om gränsen gått vid -99 så alla har möjligheten att spela kvar nästa år.

Med både U17 och U19 i Allsvenska serier hålls det mer än en tumme för att IF Sylvia imorgon tar klivet upp i Division 1.


-Det blir en naturlig trappa med U17 och U19 och sedan IF Sylvia och till slut A-laget. Det är viktigt för spelarnas utveckling att spela matcher av högre kvalité och det ger killarna ytterligare en chans att bli kvar i IFK Norrköping. Kollar man på spelarna i U19 idag så har de flesta redan spelat med U21 eller Sylvia. Vissa har också tränat med IFK:s A-lag.


En match återstår som sagt av U19-serien, sedan väntar en träningsturnering i Spanien 18-25 november.
 

-Det ska bli jättekul att åka till Spanien. Det är en träningsturnering där vi får mäta oss mot två riktigt bra spanska motstånd, avslutar Florén.
 

Klubbchef Jens Magnusson kommenterar avancemanget:

-En viktig dag för IFK Norrköping då vi säkrat en plats i U19 Allsvenskan till 2019. I kombination med våra andra akademilag och vårt samarbete med IF Sylvia har vi nu en fantastisk möjlighet till talangutveckling och fostra morgondagens spelare. Ett stort grattis till ”Florre” och övriga ledarstaben som tillsammans med spelartruppen gjort en fantastisk säsong!