13 October, 2017

U16: ”Stolta och glada – men inte nöjda än”

U16: IFK Norrköping möter FC Djursholm i SM-semifinal.


IFK Norrköpings U16-lag tillhör de främsta i Sverige. Nu står de inför en SM-semifinal mot FC Djursholm.
  –Vi är väldigt stolta och glada att vi tillhör de fyra bästa lagen i Sverige men tänker så klart inte nöja oss där. Vi ska försöka gå hela vägen, säger IFK-tränaren Anes Mravac.


IFK Norrköpings U16-lag har gjort en finfin säsong. I den nationella grundserien slutade de på andraplats – en poäng bakom IF Elfsborg i tabellen. I och med det kvalificerade de sig till en slutspelsgrupp som de vann med knapp marginal.
  –Vi fick lite hjälp av resultaten inför den sista omgången och vann fyra av fem matcher, säger Anes Mravac.

IF Elfsborg tog poäng av jagande IK Zenit och IFK Norrköping knep semifinalplatsen.

Nu är det en match som avgör. IFK Norrköping möter FC Djursholm på bortamark. Avsparken är satt till klockan 20:00 ikväll!
  –En upplevelse och nog den största matchen man någonsin har spelat för många av oss. Det kommer mycket publik och Djursholm gör ett fint evenemang – vi ser fram mot det. Det blir också en annorlunda upplevelse att förbereda sig för en kvällsmatch med käk och vila, vi är vana vid att spela tidigt.

 
U16 under en spelövning och Anes Mravac till höger. Foto: Jimmy Åkesson

IFK-laget består av killar födda 01–02, majoriteten tillhör U16 men några stycken har under året flyttats upp till U17-laget.
  – Vi är spelskickliga och vill spela en aggressiv fotboll – både offensivt och defensivt, säger Anes Mravac.
  –Vi har många spelare med olika spetskompetenser – det är lagets största styrka. Men trots den individuella skickligheten är alla jäkligt bra lagspelare och vi är ett starkt kollektiv.

IFK Norrköpings U16 har förberett sig på bästa sätt…
  Nu återstår bara för oss att gratulera till en fin säsong, så här långt, och önska stort lycka till i kvällens semifinal!

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Foto: Jimmy Åkesson