21 March, 2018

”Tycker att vi hanteras med den respekt som vi bör”

IFK Norrköping på den allsvenska upptaktsträffen på Arlanda.


Nu är det bara tolv dagar kvar till allsvensk premiär mot Brommapojkarna.
  –Temperaturen höjs, det känns verkligen. Det är en speciell, pirrande känsla med säsongen i antågande, sa IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt.


Under onsdagskvällen hölls upptaktsträffen på Arlanda som ett TV-sänt kvällsevent som även Allsvenskans supportrar närvarade vid, tillsammans med media och representanter från samtliga klubbar.
  –Jag pratade nyss med Daniel Majstorovic och hälsade dem välkomna till Norrköping den andre april, sa Peter Hunt som representerade IFK Norrköping tillsammans med David Moberg Karlsson och Jens Gustafsson.Under den TV-sända delen av programmet fick premiäromgångens motståndare ta plats tillsammans på scen.
  –Vi har en start som förtjänar respekt. IFK Norrköping har etablerat sig på en respektfull plats i Allsvenskan och är en klubb som har förutsättningar att fajtas om topp-placeringar, sa Brommapojkarnas nye tränare Luis Pimenta om omgång ett som alltså sparkar igång på Östgötaporten den 2:e april.

Jens Gustafsson summerade kvällen så här:
  –Som förväntat har det varit mycket frågor och gissningar om hur allt ska sluta, men vi har också känt stort engagemang från media och supportrar som vi är väldigt glada för och jag tycker att vi hanteras med den respekt som vi bör inför säsongen.David Moberg Karlsson var med på sin första allsvenska upptaktsträff och längtar verkligen efter att säsongen ska starta.
  –Känns overkligt att det är så nära, vi går bara och väntar på första matchen. Att få gå ut på ett fullsatt Östgötaporten. Hoppas att det kommer extremt många och tittar första matchen, det kommer att bli riktigt roligt. Att spela tävlingsmatcher är det man brinner för.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se