19 April, 2018

Tung IFK-förlust mot formstarkt Hammarby

Thern: “Med lite tur så hade vi kunnat åka härifrån med en poäng.”


Ett aggressivt Hammarby rivstartade och red vidare på vågen, vilket till slut gav IFK Norrköping en tung förlust.
   – De vann rättvist, men med lite tur så hade vi kunnat åka härifrån med en poäng, sa Simon Thern efter 1–2.


Toppmötet på Tele2 Arena inleddes på bästa sätt för hemmalaget inför mer än 20 000 röststarka grönvita supportrar som gjorde inramningen till en härlig ljudkuliss.

   Det gav också resultat.
   Norrköpingsbekante ”Mujo” Tankovic nicklobbade in 1–0 bakom en chanslös Isak Pettersson som bara kunde titta på.
   Pressen från de grönvita fortsatte och Pa Dibbas 2–0 blev en ny kalldusch.
   – Det var ju en olycklig och dålig start med uselt försvarsspel som ledde till att de fick energi som de red vidare på och att publiken lyfte dom och att dom fick självförtroende av det. Sen så kom vi inte riktigt in i det i första, summerade en besviken Simon Thern utanför omklädningsrummet på Tele2 Arena.


Guðmundur Þórarinsson utmanade Hammarbys högerback Mats Solheim.

Han var långt ifrån nöjd med vad laget presterade.
   – Nej, det är ju klart: Ska man vara ärlig så borde de ju ha gjort mer än två mål idag. Sen tyckte jag att det blev lite bättre i andra, men på det stora hela så var det rättvist att Hammarby vann även om vi reducerade och hade en i ribban i slutet så får man summera det och vara ärlig att säga att Hammarby skapade klart mycket mer målchanser än vad vi gjorde idag, fortsatte innermittfältaren.
   Från 60:e minuten och framåt så spelade IFK:arna upp sig och med åtta minuter kvar reducerade just Thern med sitt första mål i den blåvita tröjan.
   – Det var David som vek in och sköt ett studsskott där Johan inte lämnade den bästa av returer och jag stötte in den i öppet mål. Då kändes det som att vi fick lite vittring och vi hade ändå en möjlighet att kunna knipa en poäng. Med lite tur så hade vi kunnat åka härifrån med en poäng. Vi jobbade på och gav det chansen. Det visar ändå på någorlunda styrka att vi klarade en forceringsprocess som ger lite kraft, analyserade han.


Det var på "DMK:s" distansskott som Simon Thern petade in Johan Wilands retur på.

Simon menade på att ”Bajen” tilläts skapa alldeles för många klara chanser.
   – Ja, det kändes som om varje gång de fick bollen så var det en målchans. Dom hittade ytor som var svåra för oss att försvara. Ska flera lag skapa så här mycket målchanser på oss så blir det tufft för oss att vinna matcher och vi måste göra tre-fyra. Det är någonting vi måste titta på och rannsaka oss själva och försöka förbättra till nästa gång, tyckte Simon Thern.
   Andreas Johansson hade en ribbnick via Johan Wiland och Jón Guðni Fjólusons avslut från nära håll tippades till hörna i samma minut.


Isak Pettersson gjorde många kvalitativa räddningar och gav IFK chansen.

Nämnas bör också Isak Petterssons suveräna målvaktsspel som höll laget kvar distansen ut och gav chans till poäng.
   – Vi trillade boll helt okej, men det var just hur de straffade oss... Det är bara på det igen, avslutade Simon Thern innan han vandrade ut mot spelarbussen.
   På måndag kommer Sirius till Östgötaporten.

Matchfakta: Hammarby IF – IFK Norrköping 2 – 1 (2 – 0)

Målen: 1–0 (3) Muamer Tankovic, 2–0 (28) Pa Dibba, 2–1 (82) Simon Thern.
Varning, HIF: Pa Dibba (85). IFK: Guðmundur Þórarinsson (72).
Domare: Glenn Nyberg, Borlänge.
Publik: 21 337.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, Jón Guðni Fjóluson – Simon Skrabb, Simon Thern, Daniel Sjölund (51), Guðmundur Þórarinsson – David Moberg Karlsson, Kalle Holmberg (77), Alexander Jakobsen (51).
Avbytare: Gustav Jansson (mv), Lars Krogh Gerson, Eric Smith (51), Alfons Sampsted, Jordan Larsson (51), Filip Dagerstål, Arnór Sigurðsson (77).Text: Jonas Nordholm

Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån