29 April, 2018

Tung IFK-förlust hemma mot Trelleborgs FF

Gudi: “Vi gjorde alltför många dåliga beslut med boll.”


Två mål i baken och en utvisning. Nej, andra halvlekens inledning blev inte vad IFK Norrköping hoppats på.
   Trelleborg drog det längsta strået till sist.
   – Jag är jättebesviken. Svårt att sätta ord på känslorna, sa Guðmundur Þórarinsson efter 1–2 på Östgötaporten.


IFK Norrköping kom från en ganska rörig träningsvecka med skador och sjukdomar som stört gruppen en aning.

   Mot nykomlingen Trelleborg hade laget svårt att komma till avslut under den första halvleken, där Isak Pettersson fick göra en jätteräddning på Deniz Hümmets friläge.
   Men mot slutet av halvleken var Guðmundur Þórarinsson ytterst nära att ge IFK ledningen. Han avancerade fram och skottet träffade stolpen…
   – Det kändes som att vi hade svårt att skapa chanser annars. Jag tyckte att vi gjorde alltför många dåliga beslut med boll och vi tvingade in den alltför mycket i ytor som inte var bra. Det var mycket som inte var som vi ville ha det idag, menade ”Gudi”.
   Han var missnöjd när han summerade lagets insats.
   Inte blev det bättre när Dennis Hadzikadunic och Deniz Hümmet gav skåningarna en tvåmålsledning. Och som lök på laxen Jordan Larssons utvisning däremellan.


Kalle Holmberg hämtar bollen ur Marko Johanssons mål efter 1–2-reduceringen.

Men repliken skulle komma blixtsnabbt: Inhoppande Arnór Sigurðsson, som ersatte Simon Thern i slutet av första halvlek, stod för fina prestaioner på vänsterkanten. Passningen hittade Kalle Holmberg på bortre stolpen som inte gjorde något misstag.
   – Jag kan bara svara för mig själv hur känslan var efter de minuterna: Vi försöker alltid ha bra kroppsspråk mot varandra och uppmuntra, men idag hade vi kanske behövt ta tag i varandra och nästan gnällt lite på varann, för vi var inte riktigt helt på som vi ska, ansåg ”Gudi".
   Den tredje islänningen, Jón Guðni Fjóluson skickades upp på topp och när bollarna kom in fick TFF lite att jobba med när ett desperat hemmalag gav allt för kvittering.
   – Känslan var att vi skulle anfalla efter deras mål, det är ju det vi vill göra här hemma oavsett motstånd. Därför var det jättetungt att få andra målet och utvisningen mot oss, men jag tyckte faktiskt att vi responderade bra när de gjorde 2–0, även om vi inte ska hamna i det här läget på hemmaplan, tyckte Þórarinsson.
   Han såg några få ljusglimtar efter reduceringen:


Jón Guðni Fjóluson flyttades upp på topp efter utvisningen på Jordan Larsson.

– Det kändes som vi måste vara tio mot elva och ligga två mål under för att alla ska ta fram det bästa… När vi spelade tio mot elva var vi plötsligt mer på och jobbade för varandra och sprang, än med fullt lag. Om vi gör som vi ska göra från minut ett så blir det inte så här. Det är det enda som jag kan ta med och som var lite positivt, summerade ”Gudi”.
   Som själv tog positiva kliv den här matchen från sin ytterposition där han jobbade hårt i defensiven och även bidrog framåt.
   – Jo, jag tycker att jag spelat jättebra i år. Jag försöker ta en dag i taget och göra mitt bästa för medspelarna och för klubben. Jag spelar på en position som jag inte spelat så mycket på förut och där jag försöker göra mitt bästa från, vilket jag tycker jag lyckats bra med. Självklart är det dumt att säga att man har spelat bra efter en förlust hemma, så jag tycker jag kan göra ännu mer till att hjälpa laget att göra ännu bättre, tyckte han.
   Förlusten var den första hemma i år efter tre raka vinster på Östgötaporten.


Eric Smith jobbade och slet på det centrala mittfältet.

– Man är jättebesviken. Det är jättesvårt att sätta ord på känslorna egentligen… Vi måste jobba mer för att hitta ett bättre samspel och var och en måste göra det bättre. Det som känns jobbigast är att vi inte kunde göra fler mål, avslutade ”Gudi” och gick in i omklädningsrummet.
   Laget får slicka såren och ta nya tag mot Östersund borta på lördag.

Matchfakta: IFK Norrköping – Trelleborgs FF 1 – 2 (0 – 0)

Målen: 0–1 (54) Dennis Hadzikadunic, 0–2 (60) Deniz Hümmet, 1–2 (61) Kalle Holmberg.
Varningar, IFK: Eric Smith (66) och Jón Guðni Fjóluson (92). Trelleborg: Denis Hümmet (66) och Victor Nilsson (95).
Utvisning, IFK: Jordan Larsson (59, direkt).
Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.
Publik: 6 830.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Andreas Johansson, Jón Guðni Fjóluson – Linus Wahlqvist (81), Eric Smith (72), Simon Thern (42), Guðmundur Þórarinsson – Jordan Larsson, Kalle Holmberg, Alexander Jakobsen.
Avbytare: Gustav Jansson (mv), Lars Krogh Gerson (72), Johannes Vall, Simon Skrabb (81), Alfons Sampsted, Daniel Sjölund, Arnór Sigurðsson (42).Text: Jonas Nordholm

Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån