21 March, 2015

Traustason och Kamara målskyttar i 2–0-seger

Janne: “Vi visade stundtals riktigt hög klass”.

 

IFK Norrköping började träningsmatchen mot Ljungskile väldigt bra. Många fina anfall – och två mål redan första kvarten.
   –Riktigt hög klass stundtals i första, sa IFK Norrköpings manager Janne Andersson efter 2–0-segern.

 

I den nionde minuten: Christoffer ”Totte” Nyman med ett fint förarbete och inlägg till Alhaji Kamara som nickar dit 1–0.
I den 13:e minuten: Nicklas Bärkroth vänder ut och in på kanten. Slår ett långt inlägg till Arnór Ingvi Traustason som nyper direkt på volley. 2–0.
   –Jäkligt snyggt. Vi visade fart i det egna passningsspelet och hade ett driv som var jätteroligt att se, sa Janne Andersson.

 

Daniel Sjölund var nog närmast att bli näste man i protokollet men skottet nekades av stolpen.
   –I den andra halvleken blev vi lite passiva och tappade tempot. Vi försvarade oss bra även om de (Ljungskile) hade ett par vassa chanser. Vi har hållt 0:an i fem matcher på försäsongen vilket är ett gott tecken. Ska man anmärka på något är det effektiviteten, vi skapade flera jättelägen. Men som helhet var det den skillnaden på lagen som jag ville se.

 

Nicklas Bärkroth ersattes av Gentrit Citaku i den 55 minuten och rev ner applåder från de cirka 1000 personerna i publiken på ett soligt men kylslaget Nya Parken.
   –Han gjorde flera bra grejer, bra skott och fart i anfallsspelet. Efter två förluster (DIF och Häcken) har vi pratat om att hitta rätt i det egna spelet igen, det gjorde vi långa stunder idag och det var roligt att se, sa Janne Andersson.


Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

 

IFK Norrköping–Ljungskile 2–0 (2–0)
Målen:
Alhaji Kamara (9) och Arnór Ingvi Traustason (13).
IFK-elvan: 1. Marcus Sahlman – 6. Linus Wahlqvist (55’ Nikola Tkalcic), 25. Filip Dagerstål (75’ David Boo Wiklander), 4. Andreas Johansson, 11. Christopher Telo – 14. Nicklas Bärkroth (55’ Gentrit Citaku), 20. Daniel Sjölund, 7. Alexander Fransson, 9. Arnór Ingvi Traustason (75’ Mirza Halvadzic) – 17. Alhaji Kamara, 5. Christoffer ”Totte” Nyman (45’ Joel Enarsson).