07 October, 2018

Tappade IFK-poäng efter kryss mot DIF

Gudi: “Vi blev lite för långa i laget och alla tog inte jobbet.”


NORRKÖPING
Ett tidigt ledningsmål och bud på mer. IFK Norrköping hade Djurgården på gaffeln, men fick bara en poäng till slut.
   – Vi skall verkligen vinna den här matchen, sa en besviken Guðmundur Þórarinsson efter 1–1 ikväll.


1–0 efter tio minuter och ett fortsatt bländande spel med bra rörelse och fina kombinationer i anfallsspelet, plus ett försvarsspel som var vattentätt.

   Simon Skrabbs inspel som via Marcus Danielsson gick i mål var startskottet på 45 fina minuter som gladde de nästan 9 000 IFK-supportrarna på Östgötaporten.
   – Jo, absolut. Det var jättebra och vi sprang som ett lag med ett bra presspel från allihop där vi följde efter varandra, vilket gjorde att de hade svårt att ta tag i bollen. Sen var vi duktiga med bollen och hittade ut i de ytorna vi pratat om före matchen, menade Guðmundur Þórarinsson i Peking Inifrån.
   Han själv, Henrik Castegren och David Moberg Karlsson var alla nära att utöka ledningen när pressen mot Andreas Isaksson var som hårdast och intensivast.


Simon Skrabb klappas om efter att ha varit inblandad i IFK:s tidiga ledningsmål.

Men den forne landslagsmålvakten tog allt.
   – Vi gjorde en jättestark och bra första halvlek. Så som vi gjorde det i första så skulle vi fått till fler mål, det är så det känns just nu, sa ”Gudi” utanför omklädningsrummet.
   Med 20 minuter kvar så fick Djurgården 1–1 genom Aliou Badji.
   – Jag får skylla målet på mig själv. Jag gick ut och trodde jag hade bollen, men sen kom ”Bärka” förbi och de gjorde ett bra mål, suckade islänningen.
   Det gav gästerna energi.
   – Vi började hyfsat bra i andra, men sen kom de lite för lätt förbi oss för ofta. Det är klart att det gjorde dom bra då vi slutade att springa som ett lag och inte var tillräckligt nära varandra när vi skulle försvara oss. Det måste vi göra bättre. Besviken är man, analyserade Þórarinsson.


Jubilerande kaptenen Andreas Johansson hade många dueller mot DIF:s Aliou Badji.

Som var klart missnöjd med matchens utveckling.
   – Vi började springa mer en och en i presspelet och då hade dom ett bra lag som kan spela boll och skapa sig farliga lägen. Jag vet inte om vi blev lite för kaxiga? Det kändes som att inställningen var ”det kommer att lösa sig av sig självt”. Frustrerat är det nu... Jobbigt att inte ta med sig tre poäng, summerade ”Gudi”.
   Är det framförallt första halvlek ni tar med er?
   – Jo, men sen måste vi också kolla på andra halvlek och lära oss av det. Vi var för lätta att möta då. Det är vi som ska komma ut och spela den fotboll vi kan för att göra det svårt för dom. Vi måste jobba på när vi kommer till de här sista chanserna för vi är duktiga med bollen. Även försvarsspelet i första där vi pressade jättebra och de knappt tog sig till farliga lägen. Sen blev vi lite för långa i laget och så var det inte alla som tog jobbet, svarade ”Gudi”.


Kalle Holmberg slet ordentligt mot Djurgårdens försvar och jobbade hårt för laget.

Som nu får vänta två veckor (21 oktober) till nästa match när IFK spelar mot Kalmar FF på Guldfågeln Arena.
   – Det var små marginaler och sån här är fotbollen ibland, avslutade Guðmundur Þórarinsson.

Matchfakta: IFK Norrköping – Djurgårdens IF 1 – 1 (1 – 0)

Målen: 1–0 (10) självmål, 1–1 (69) Aliou Badji.
Varningar, IFK: -. Djurgården: Jesper Karlström (66).
Domare: Kaspar Sjöberg, Malmö.
Publik: 9 433.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Henrik Castegren, Andreas Johansson, Kasper Larsen – Lars Krogh Gerson, Alexander Fransson, Simon Thern, Guðmundur Þórarinsson – David Moberg Karlsson, Kalle Holmberg (71), Simon Skrabb (76).
Avbytare: Gustav Jansson (mv), Johannes Vall, Jordan Larsson (71), Marwan Bazi, Daniel Sjölund, Andreas Blomqvist, Alexander Jakobsen (76).Text: Jonas Nordholm

Foto: Peter Holgersson och Josefine Loftenius/Bildbyrån