06 August, 2018

Surt poängtapp i Sundsvall

” Det är en smärtsam poängförlust”

 

SUNDSVALL

IFK Norrköping såg länge ut att kamma hem samtliga poäng ifrån NP3 Arena, men ett sent kvitteringsmål av Linus Hallenius satte käppar i hjulet hos IFK. Trots flera försök att återta ledningen på slutet kunde laget inte samla kraft och slutresultatet skrevs till 1–1. 

 

Matchen började på ett trevande sätt, där bägge lagen spelade på den klassiska "känna på varandra"stilen. Inga direkta målchanser och skotten togs oftats på chans från långt håll.

Norrköping växte sig emellertid in i matchen och började hitta fram till William Eskelinen i hemmamålet. David Moberg Karlsson, Arnór Sigurdsson och Jordan Larsson hotade gång på gång under de sista tjugo minuterna av den första akten. Jordan Larsson hade ett fint läge att sätta 1–0 till gästerna, men skottet smet utanför. 

Ledningsmålet för Norrköping hängde i luften och efter 44 minuters spel, skulle de 40-talet åskådare på bortaläktaren få jubla. 

Arnór Sigurdsson fångade upp bollen till vänster inne i straffområdet och fick in bollen bland en klunga av spelare framför Eskelinen. En av spelarna därinne var lagkapten Andreas Johansson, som såg till att "Giffarna" stötte bollen i eget mål.

– När jag väl är där uppe vill jag nosa upp bollarna och vara där inne. Om det ska krävas både med - och motspelare för att få bollen över linjen så är den där. Jag knuffar han väl lite lätt i ryggen så han tappar balans och får in den själv, säger Andreas Johansson. 

 

 

Ledning i paus och ett IFK Norrköping på gång. Till den andra halvleken syntes det att IFK jagade fler mål och ville så tidigt som möjligt försöka stänga matchen. Målchanser saknades inte och ineffektiviteten blev den här gången Pekings fall. Med 81 minuter på klockan tog hemmalaget vara på sin - i princip - enda målchans under hela matchen. En lång boll nådde fram till en jubilerande Linus Hallenius och väl inne i straffområdet bevisade han varför han är hemmalagets mesta målskytt i Allsvenskan genom tiderna. 1–1 och givetvis tunga huvuden hos Peking.

 

Dock repade spelarna sig mod och samlade kraft i försök till ett nytt ledningsmål. Kalle Holmberg, som ersatte Jordan Larsson, hade ett gyllene läge att bli matchhjälpte på slutet, men nicken gick utanför. Även Filip Dagerstål var nära att överlista en storspelande Eskelinen i hemmamålet, men matchen glen tyvärr ut ur händerna för Pekingspelarna. 1–1 och domare Magnus Lindgren blåste av efter 94 minuters spel. 

 

Jens Gustafsson summerar det bittra poängtappet:
– Det är en smärtsam poängförlust. Vi förtjänar mycket mer men har inte marginalerna med oss. Så är det ibland i fotboll. Jag tycker inte att resultatet är rättvist över prestationen, men så är det ibland. Nu ska vi se till så att vi vänder huvudena snabbt mot nästa match som kommer till oss hemma på porten, säger Jens och fortsätter:

– Det är en första halvlek där vi börjar lite trevande, men vi växer in i det mer och mer. Vi skapar klarare målchanser som vi såklart ska förvalta bättre, så att vi slipper en sådan här smärta efteråt. I den andra halvleken tycker jag att vi kontrollerar det bra, men... så här är det i fotboll ibland. 

 

På måndag väntar ett toppmöte och chans till revansch för IFK Norrköping när tabelltvåan Hammarby IF kommer på besök. Jens ser framemot den och skickar även hälsningar till fansen hemma i Norrköping.

– Vi ska vara noga med att kalla på så många supportar som möjligt till den matchen, för vi kommer att behöva er. Jag hoppas att ni ställer upp och stöttar oss i den fighten, avslutar Jens.

MATCHFAKTA
GIF Sundsvall – IFK Norrköping 1–1 (0–1)

0–1, självmål (44'), 1–1, Hallenius (82'). 
Avslut: 4-11
Hörnor: 2–8
Gula kort: 1-1
Röda kort: 1-0

 

Text: Martin Laanemets