08 November, 2018

Supporterröster inför söndagens avgörande

”Vi har ingenting att förlora”

 

På söndag spelas omgång 30 av Allsvenskan och allt ska avgöras. IFK Norrköping åker till Bravida Arena och bortamatch mot BK Häcken för att spela en potentiell guldmatch.
Vi lyfte telefonen och stämde av läget inför matchen med några supportrar.Sara Karlsson, ordförande Peking Fanz

Hur är känslan inför söndagens match?
-Det känns både spännande och jobbigt samtidigt. Möjligheterna att ta guld finns men det är jobbigt att inte ha det i egna händer. Oavsett hur det går på söndag så är jag ändå sjukt nöjd med säsongen som varit.


Hur ser dina planer ut för helgen?
-Jag åker ner till Göteborg redan på lördag och försöker lugna nerverna lite och umgås med människor jag har roligt med.


Nya minnen kan skrivas på söndag, men vilket är ditt favoritögonblick hittills från säsongen?
-Självklart senaste matchen när Daniel Sjölund nätade, det kändes nästan som vid slutsignalen mot Malmö 2015. Annars har hela säsongen varit bra: spelet, uppslutningen och stämningen på läktarna. Allt.
 


Calle Ågren, hängiven IFK-supporter
 

Hur är känslan inför söndagens match?
-Just nu är jag ute och krattar löv för att lugna nerverna. Känslan är både och måste jag säga. Det är bättre att tänka att det inte går, då känns det bättre om det inte skulle gå vägen. Men innerst inne har jag ju känslan att ”visst fan ska vi klara det här”. AIK är favoriter och guldet var ju klart redan i maj eller vad det var men nu har man flera nyckelspelare borta och större under har skett.


Hur ser dina planer ut för helgen?
-Först blir det släktträff på lördagen i Ryd som ligger norr om Karlshamn. Sedan åker vi 30 mil genom hela västkusten till Göteborg och räknar med att inta Bravida Arena vid 13.30.


Nya minnen kan skrivas på söndag, men vilket är ditt favoritögonblick hittills från säsongen?
-I närtid är det ju Daja och hans mål senast. Det var perfekt regisserat och gav samma känsla som vid vändningen hemma mot Helsingborg 2015. Inget illa om Moberg-Karlsson men det hade varit kul om Ante hade gjort det första målet. Sedan vill jag salutera hela truppen och även alla som inte fått spela så mycket. Jag är så gammal så jag har bara bra närminne men segrarna borta mot Kalmar och BP har bäddat för vad som komma skall. Det är inte dem bästa matcherna men vi vinner viktiga segrar och det är marginalerna som avgör.Joakim Fingal, sett 100% av IFKs matcher på plats 2016, 2017 och 2018

Hur är känslan inför söndagens match?
-Känslan är bra, vi har ingenting att förlora. Vi måste gå för att vinna våran match och det hade nästan varit jobbigare att ha det i egna händer. Det kommer åka ner väldigt mycket folk vilket är häftigt. Jag är väldigt nöjd med säsongen som varit hur det än går på söndag även om man blir besviken vid slutsignal om det inte går vägen. Den besvikelsen går nog över ganska snabbt dock.


Hur ser dina planer ut för helgen?
-Jag åker med Peking Fanz bussar på söndag och sedan får vi se vad som händer efter matchen.


Nya minnen kan skrivas på söndag, men vilket är ditt favoritögonblick hittills från säsongen?
-Sjölunds mål senast ligger såklart färskt i minnet men bortsett från det så finns det mycket att välja på. Senast igår pratade jag med min sambo om Isak Petterssons räddningar borta mot IFK Göteborg. Kasper Larsens mål i 96e minuten hemma mot IFK Göteborg är också väldigt starkt. Arnór Sigurdssons första start borta mot Östersund när han gör två mål är också med där. Det är helt otroligt vilken resa han gjort när han gör mål i Champions League som igår.