27 January, 2015

Stort intresse för nya supporterläktaren

Över tusen årskort sålda till “nya” ståplatsläktaren.

 

Från och med i år kommer den Norra läktaren att vara en renodlad ståplatsläktare. IFK och Peking Fanz hoppas att det ska bli en läktare med stark supporterkultur och mycket glädje. För bara 595 kronor kan du säkra ett årskort.

 

"Curva Nordahl", Det är så Peking Fanz har valt att kalla den nya ståplatsläktaren, till minne av IFK-legenden Gunnar Nordahl och supporterkulturen i Italien där han spelade i många år.
 

- Det är ett fantastiskt bra namn som Peking Fanz  har kommit fram till, säger Mårten Jacobsson på IFK:s marknadsavdelning som även nämner att de gamla benämningarna; Norra, Södra, Västra och Östra läktaren kommer finnas kvar då dessa är välkända för allmänheten.

 

Drygt tusen årskort är sålda till Curva Nordahl och förhoppningen är att komma upp i två tusen innan den allsvenska premiären hemma mot Örebro den 5 april.
 

- Det är jag säker på att vi ska klara av tillsammans med Peking Fanz och alla andra IFK-supportrar. Det ska vara fullsatt i premiären! Vi förbereder nu årskortskampanjer vi ska göra i februari, säger Mårten.

 

Ett årskort på Curva Nordahl kostar just nu bara 595 kronor, vilket blir knappt 40 kronor per allsvensk hemmamatch. Utöver det tillkommer matcher i Svenska cupen. Så hur länge kommer det vara så här billigt kan man undra?
 

- I alla fall några veckor till, avslutar Mårten som uppmanar alla att så tidigt som möjligt säkra sin plats på Nya Parken 2015.

 

Niklas Broweus