12 June, 2017

”Stolt över förtroendet – ödmjuk inför uppgiften”

Mikael Palmqvist är IFK Norrköpings nya försäljningschef.


IFK Norrköping har gjort klart med en ny försäljningschef med ansvar inom försäljning och marknad.
  –Jag känner mig oerhört inspirerad och ödmjuk inför uppgiften jag har framför mig. Jag är stolt över att få förtroendet, säger Mikael Palmqvist.


Mikael Palmqvist är 43 år och bosatt i Norrköping sedan sju år tillbaka.
  Han är marknadsekonom med mångårig erfarenhet från bland annat försäljning och marknadsföring inom dagligvaruhandeln samt hemelektronikbranschen. Han har jobbat som försäljningschef för Acushnet inom sportbranschen med golfprodukter och marknadsledande varumärket FootJoy. Senast jobbade han inom retail för livsstilsvarumärket G-Star RAW.
  –Jag har jobbat med försäljning i hela mitt liv i en rad olika roller. Säljare, KAM,  försäljningschef kombinerat med produkt och inköp. Sport och idrott har alltid legat mig varmt om hjärtat. Gemenskapen, supporterskapet och mervärdet som fotbollen skapar i samhället känner jag mig oerhört engagerad i, säger Mikael Palmqvist.
  –IFK Norrköping är ett fint och anrikt varumärke med en solid grund att stå på. Vi ska ha oerhört stor respekt för det arvet och den tydliga ambitionen är att ta vid, förädla och bygga vidare på den strategiska resan som IFK har påbörjat de senaste åren. Jag vill skynda långsamt och känner mig ödmjuk inför uppgiften. IFK Norrköping ska vara det naturliga valet som samarbets- och nätverkspartner för att hitta synergieffekter mellan företagen i regionen. En affärsdriven mötesplats för det lokala och regionala näringslivet. Men först och främst ser jag fram mot att lära känna medarbetarna och sätta mig in i verksamheten.

Mikael Palmqvist påbörjar sin nya tjänst som försäljningschef i IFK Norrköping idag, måndagen den 12:e juni.
  –Vi är glada över att ha knutit Mikael med hans erfarenhet av att bygga försäljningsstrukturer till oss. Det är en försäljningsorienterad person som kommer att ge IFK möjligheter att knyta nya affärer, säger IFK Norrköpings koncernchef David Bergström.