11 November, 2018

Stark andraplats efter IFK-seger mot Häcken

“Det är klart man ville ju ha det där guldet.”


HISINGEN
Bortamatchen blev till en hemmamatch när stödet bar fram IFK till en skön seger i årets sista match på Bravida Arena.
   – Det har varit en fantastisk säsong som vi ska vara stolta över, log Jens Gustafsson efter 1–0 mot Häcken.


Ja, det var verkligen en dag att minnas. Inte bara för vinsten, utan på sättet den togs och det stödet som fansen gav. Halva läktaren var vit -och blåklädda.

   – Ja, det var en eftermiddag som jag tycker vi ska vara väldigt stolta över vad spelarna presterat. Vi ska vara stolta över hur klubben är uppbyggd och vi ska vara stolta över det engagemang som supportrarna visade, tyckte IFK-managern Jens Gustafsson i mörkret ute på plan en stund efter slutsignalen.
   Han själv fick greppa mikrofonen och hyllningarna från ”Curvan” var enorma till både honom och alla spelarna.


IFK-managern var mycket populär bland de tillresta fansen på "Curvan".

– Det har varit en fantastisk säsong där vi avslutade på det här viset genom att flytta Norrköping till Hisingen. Det var väldigt, väldigt kul, sa Jens.
   Det blev som en 16:e hemmamatch?
   – Ja, det måste man säga. Så som våra supportrar ställer upp för oss är det få förunnat att få uppleva och något vi är oerhört tacksamma över, svarade Jens.
   På övertid i första gav Simon Skrabb laget ledningen. Ungefär samtidigt tog också AIK övertaget mot Kalmar FF på Guldfågeln Arena.
   – Jag hade inte så stor koll för det spelade inte så stor roll för vi kör på oavsett vad andra lag gör. Vi gjorde allt vi kunde för att vinna den här fighten för det visste vi var vår ända chans, vilket vi gjorde ganska bra, menade IFK:s manager.
   Simon Skrabb:


Den finländske landslagsmannen Simon Skrrabb frälse IFK denna sköna söndag.

– Mina finska kollegor i Häcken sa att dom ledde och jag sa att det ville jag absolut inte höra. Det var inget jag tänkte på, då det fortfarande var 45 minuter kvar för Kalmar att ändra på det. Vi hade fullt fokus på vår match och gjorde det vi kunde. AIK har gjort ett fantastiskt år också och förlorar man bara en match så brukar man rätt ofta sluta som segrare också.
   Målet, hans sjunde i år, höll hög klass.
   – Det var ett bra förarbete på kanten med ”Gudi” och Thern som gjorde sin gubbe och la upp en macka. Det var bara att sätta dit den i bortre hörnet. Det var inga märkvärdigare grejer, sa Skrabb ödmjukt ute i regnet på konstgräset.


IFK-spelarna fick varma hyllningar från de nästa 3 000 tillresta supportrarna.

Hur går dina tankar nu?
   – Jag är lite tudelad. Det är klart man ville ju ha det där guldet, men samtidigt har vi gjort en fantastisk säsong och jag tror ingen expert hade tippat oss som medaljkandidat ens. Vi spelar om guldet och slåss om det ända in i sista omgången, svarade Skrabb stolt.
   Kollektivet höjdes till skyarna detta lyckade 2018.
   – Och sammanhållningen absolut. Och sättet vi bara kan slussa in en ny spelare på. Vem som helst kan komma in och ersätta vem som helst hur som helst, avslutade Skrabb.
   Stora silvret.
   IFK Norrköping kan se tillbaks på ett mycket lyckat 2018.
   En säsong med många godsaker att ta till sig.

Matchfakta: BK Häcken – IFK Norrköping 0 – 1 (0 – 1)

Målet: 0–1 (45+1) Simon Skrabb.
Varningar, Häcken: Juhani Olaja (22 och 88), Rasmus Lindgren (34), Paulinho (54 och 92) och Kari Arkivuo (56). IFK: Lars Krogh Gerson (75) och Kalle Holmberg (76).
Utvisningar, Häcken: Juhani Ojala (88) och Paulinho (92).
Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.
Publik: 6 207.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Lars Krogh Gerson, Andreas Johansson, Filip Dagerstål – Ian Smith, Alexander Fransson, Simon Thern (93), Guðmundur Þórarinsson – David Moberg Karlsson (77), Kalle Holmberg (77), Simon Skrabb.
Avbytare: David Mitov Nilsson (mv), Henrik Castegren, Kasper Larsen, Johannes Vall, Jordan Larsson (77), Daniel Sjölund (93), Alexander Jakobsen (77).Text: Jonas Nordholm

Foto: Daniel Stiller och Michael Erichsen/Bildbyrån