28 March, 2015

”Stabil insats som stärker oss på flera olika sätt”

AIK 0–0 IFK Norrköping

 

Med tolv indisponibla spelare stod IFK Norrköping för ett gediget genrep när man spelade 0–0 mot AIK i Stockholm.
   –Från ett bra, samlat, försvarsspel ställde vi om och hade ett vettigt eget spel, sa IFK-managern Janne Andersson efter matchen.

 

Mållöst möte på Friends Arena. David Mitov Nilsson höll IFK Norrköpings sjätte nolla på försäsongen.
   –En stabil insats av ett orutinerat lag. Vi har ett antal på planen idag som inte spelat ihop på den här nivån. ”Tess” gör det bra i 90 minuter, David var väldigt stadig i mål, hela backlinjen bra och fältet med ”Tess” och ”Daja” centralt var lugna med bollen och hade ett bra passningsspel, sa Janne Andersson på väg hem från Stockholm och Friends Arena.

 

Med den allsvenska premiären mot Örebro SK bara en vecka bort visade IFK ett bra spel på bortaplan.
   –Från ett bra samlat försvar ställde vi om och hade ett vettigt eget spel. Oftast var det ”Ante”, Sjölund och ”Tess” som startade det. Vi hade ett antal bra lägen men saknade lite för att nå hela vägen till ett mål. Som helhet gör vi en jättebra match. Hemma vet vi att vi kan slå alla lag, den här insatsen på bortaplan mot allsvenskt motstånd var bra för självförtroendet.

 

Tyvärr bröt tre IFK-spelare matchen på grund av skada. Christopher Telo (ljumske), Arnór Ingvi Traustason (höft) och Alhaji Kamara (lår).
   –Inget är sönder på någon av dem. Det är åtta dagar kvar till premiären så vi får se hur det ser ut. Våra unga spelare som kommer in och spelar idag gör det bra, sa Janne.

 

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

 

AIK-IFK Norrköping 0-0
Domare:
Johan Hamlin.
Publik: 2 120.
IFK-laget: David Mitov Nilsson – Nikola Tkalcic, Andreas Johansson, David Boo Wiklander, Christopher Telo (44) – Arnòr Ingvi Traustason (70), Tesfaldet Tekie, Daniel Sjölund, Cristopher Meneses – Alhaji Kamara (77), Christoffer Nyman.
Avbytare: Edvard Setterberg, Erik Lindell (70), Tidjani Diawara (77) Fadel Youssif, Joel Enarsson (44).