30 March, 2018

”Ska göra allt för supportrarna och klubbmärket”

IFK Norrköpings lagkapten Andreas Johansson inför Allsvenskan.


Premiärnerver? Nja. Andreas Johansson har varit med förr.
  –Jag är rätt så lugn och trygg i mig själv, säger han.


Han leder sitt IFK Norrköping in i en ny säsong på måndag när BP gästar Östgötaporten.
  –Vi ska spela med passion, inställning och energi. Göra allt vi kan för supportrarna och för klubbmärket på bröstet – det är det man ska förvänta sig av oss. Gör vi det kan vi förhoppningsvis få ut en bra fotboll och en bra prestation och då kommer förhoppningsvis också resultaten.

När Allsvenskan står för dörren är det lätt att drömma sig bort till fullsatta läktare och avgörande matcher med allting på spel. Som i näst sista omgången 2015. Hemma mot Halmstads BK.
  –Det är det man vill ha, det bubblande snacket, surret och supportrarna som kommer med stämningen och framförallt att fotbollen fungerar, att man får flyt och flow. Det är allt det man vill uppnå som fotbollsspelare.


Bild från hemmamatchen mot HBK år 2015.

Vem minns exempelvis inte det högdramatiska avgörandet hemma mot Helsingborgs IF några månader tidigare? När Andreas Johansson rullade in 3–2 i den absolut sista spelminuten.
  –En fantastisk kväll, minns Andreas Johansson.
  –Att se bollen gå in, glädjen och allt som man känner i kroppen, man hör stämningen framför ”Curva”, det är som regisserat, det är så perfekt. En obeskrivlig känsla som jag hoppas att vi kan uppleva igen.

Inför säsong är alla lika inför tabellen. Nykomlingar kommer ofta till våren med mycket energi.
  –Alla lag går in i serien med samma självförtroende, det finns ingen topp eller botten i tabellen och de inledande matcherna brukar vara mycket kamp och fysiskt spel. Det gäller att ställa upp på det och sedan få igång ett bra passningsspel här på vårt underlag.

Med en ny säsong i antågande är det dags att skapa nya legender och minnen tillsammans. Köp din biljett till måndagens allsvenska premiär mot BP på ifknorrkoping.ebiljett.nu

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

IFK Play (ifkplay.solidtango.com)